1. Noutati
  2. Klaus Zellmer va fi noul CEO ŠKODA AUTO a.s. incepand cu 1 iulie 2022
13.04.2022
STIRI DE LA SKODA

Klaus Zellmer va fi noul CEO ŠKODA AUTO a.s. incepand cu 1 iulie 2022

Schimbari in managementul ŠKODA AUTO.

Klaus Zellmer va fi noul CEO ŠKODA AUTO a.s. incepand cu 1 iulie 2022

›   Thomas Schäfer, cel care ocupa in prezent functia de CEO va fi numit Presedinte al Consiliului de Administratie al Volkswagen Autoturisme, va deveni Membru al Consiliului de Administratie al Grupului si va prelua conducerea marcii ”de volum” a Grupului, incepand cu 1 iulie 2022

›   Klaus Zellmer este in prezent Membru al Consiliului de Administratie al marcii Volkswagen Autoturisme, fiind responsabil pentru Vanzari, Marketing si After Sales


Mladá Boleslav, aprilie 2022 – Incepand cu 1 iulie 2022, noul Presedinte al Consiliului de Administratie ŠKODA AUTO a.s va fi Klaus Zellmer, cel care in prezent este membru al Consiliului de Administratie al marcii Volkswagen, responsabil pentru Vanzari, Marketing si After Sales. Actualul CEO ŠKODA AUTO, Thomas Schäfer, va deveni Presedinte al Consiliului de Administratie al marcii Volkswagen incepand cu 1 iulie 2022, avansand totodata in cadrul Consiliului de Administratie al Grupului si preluand conducerea marcii ”de volum” a Grupului.


Klaus Zellmer va deveni un membru al Consiliului de Administratie ŠKODA AUTO incepand cu 1 iulie 2022, pentru a putea fi apoi ales de Consiliul de Administratie in functia de presedinte, dupa cum o cere legea din Republica Ceha. Zellmer preia functia de la Thomas Schäfer, care la finele lunii va parasi functia de Presedinte al Consiliului de Administratie ŠKODA AUTO a.s.. In calitate de Chief Operating Officer, Schäfer a fost responsabil pentru activitatile operationale ale marcii Volkswagen incepand cu 1 aprilie 2022. El va prelua conducerea marcii in 1 iulie 2022. Totodata, el va intra in Consiliul de Administratie al Grupului in calitate de Presedinte al Marcii, preluand conducerea marcii ”de volum”.


Murat Aksel, Presedintele Consiliului de Supraveghere al ŠKODA AUTO, a declarat: “Thomas Schäfer a indrumat compania in siguranta pe parcursul acestor doi ani extrem de dificili si in acelasi timp a formulat si un plan clar pentru viitor: STRATEGIA ŠKODA 2030: NEXT LEVEL. In prezent, ŠKODA AUTO este mai electrificata, mai digitalizata si mai internationalizata ca niciodata. Thomas Schäfer a pus bazele unui viitor promitator pentru marca ŠKODA, lansand cu succes modelul electric ENYAQ iV, precum si alte modele electrice planificate, preluand responsabilitatea pentru anumite regiuni si anumite platforme in cadrul Grupului Volkswagen si implementand cu succes proiectul INDIA 2.0. As dori sa ii multumesc pentru toate acestea in numele intregului Consiliu de Supraveghere.” Murat Aksel a mai adaugat: ”Totodata, sunt incantat ca am reusit sa il recrutam pe unul dintre cei mai buni manageri in echipa ŠKODA AUTO. Klaus Zellmer are o experienta de peste 20 de ani in industrie. In tot acest timp el s-a distins ca expert emerit al domeniului auto si a dat dovada de o viziune strategica extraordinara. Sunt convins ca, alaturi de echipa Consiliului, el va face tot ce ii sta in puteri pentru a continua dezvoltarea sistematica a companiei ŠKODA AUTO.”


Klaus Zellmer a studiat Managementul afacerilor si si-a inceput cariera in 1997, ca asistent al unui Membru al Consiliului de Administratie al Porsche AG. In 1999, el s-a mutat la Porsche Franta, unde a lucrat la dezvoltarea retelei de vanzari. Apoi a devenit Area Manager pentru America de Nord. Din 2000 el a coordonat dezvoltarea activitatilor de vanzari si marketing ale noii unitati de productie Porsche din Leipzig, in calitate de manager de proiect. Dupa perioada in care a asigurat managementul centrului pentru clienti al fabricii Porsche, Zellmer a devenit in 2007 directorul de marketing al Porsche Germania. De aici el a avansat in pozitia de Presedinte al Consiliului de Administratie in 2010.

In 2015, Zellmer a devenit Presedinte si CEO al Porsche Cars North America din Atlanta, SUA. Din 15 septembrie 2020, Klaus Zellmer este Membru al Consiliului de Administratie al marcii Volkswagen autoturisme, responsabil pentru ‘Vanzari, Marketing si After Sales'. In aceasta perioadă, el a jucat un rol esential in alinierea marcii Volkswagen la nevoile clientilor sai, din punctul de vedere al organizarii, digitalizarii si sustenabilitatii.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

Ma intereseaza informatii din locatiile
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.