1. Noutati
  2. Noua ŠKODA FABIA a primit punctajul maxim de 5 stele la testele Euro NCAP
14.12.2021
STIRI DE LA SKODA

Noua ŠKODA FABIA a primit punctajul maxim de 5 stele la testele Euro NCAP

Incepand cu 2008, fiecare model nou al producatorului auto ceh a obtinut punctajul maxim de cinci stele.

FABIA

›   ŠKODA FABIA este unul dintre cele mai sigure automobile din segmentul compactelor

›   Modelul de intrare in gama ŠKODA obtine 78% din punctajul maxim posibil la testul de impact de referinta

›   Astfel a patra generatie a modelului FABIA continua lungul sir neintrerupt de modele ŠKODA ce au primit punctajul maxim de cinci stele


Mladá Boleslav, decembrie 2021 –  Punctaj maxim pentru a patra generatie a modelului ŠKODA FABIA: modelul de intrare in gama producatorului cehesc de automobile a obtinut cinci stele la testul de impact Euro NCAP (European New Car Assessment Programme - Programul European de Evaluare a Autovehiculelor Noi). Faptul ca automobilul a obtinut 78% din punctele maxim posibile, demonstreaza ca FABIA este una dintre cele mai sigure modele de autoturisme din clasa sa. Este pentru prima data cand compacta este construita pe platforma modulara transversala MQB-A0 a Grupului Volkswagen. Acest rezultat continua sirul de succese repurtate de modelele ŠKODA ce au obtinut punctajul maxim, chiar si in conditiile criteriilor mai stricte de evaluare introduse in 2020. Este remarcabil faptul ca incepand cu 2008, fiecare model nou al producatorului auto ceh a obtinut punctajul maxim de cinci stele.


Johannes Neft, membru al Consiliului de Administratie ŠKODA AUTO, responsabil pentru Dezvoltare Tehnica: ”Scorul de cinci stele Euro NCAP obtinute de ŠKODA FABIA reafirma eforturile pe care le depunem pentru siguranta clientilor nostri, precum si a tuturor participantilor la trafic. Suntem mandri ca din 2008 si pana in prezent fiecare noua ŠKODA a primit de fiecare data punctajul maxim la lansarea pe piata. FABIA este acum al doilea model care a obtinut cele cinci stele dupa introducerea conditiilor mai stricte de testare. Trecand la platforma MQB-A0, putem oferi acum si pentru FABIA numeroase functii de siguranta si sisteme de asistenta din clasele auto superioare, optimizand astfel si mai mult siguranta popularului nostru model compact.”


Noua ŠKODA FABIA a obtinut punctaje ridicate la testele complexe de impact si siguranta efectuate in baza programului Euro NCAP (European New Car Assessment Programme - Programul European de Evaluare a Autovehiculelor Noi). A patra generatie a modelului de succes a repurtat 78% din punctele maxim posibile conform acestui program de testare, program ale carui criterii de evaluare au fost inasprite anul trecut. Aceasta inseamna ca ŠKODA FABIA este unul dintre cele mai sigure automobile din segmentul din care face parte. Autoturismul compact a insumat 85% din punctajul maxim pentru protectia adultilor si 81% pentru siguranta copiilor, acestea fiind valori deosebit de bune la aceste categorii. Rezultatele de varf ale noii FABIA sunt cladite pe baza istoricului impresionat cu care se poate lauda ŠKODA AUTO: din 2008 si pana in prezent, absolut toate dintre cele 14 modele de automobile ŠKODA evaluate au primit scorul maxim de cinci stele.


Noua ŠKODA FABIA ofera pana la noua airbag-uri si airbag pentru genunchi la locul soferului. Airbag-urile laterale optionale pentru locurile din spate sunt oferite pentru prima data in aceasta gama. Sistemele de prindere ISOFIX si Top Tether pentru fixarea sigura a scaunelor pentru copii sunt incluse in echiparea standard pentru locurile laterale din spate si sunt optionale pentru scaunul pasagerului din fata. Fiind fabricata in proportie de aproape 80% din componente din otel de inalta rezistenta, platforma MQB-A0 asigura modelului FABIA o caroserie cu rezistenta torsionala ridicata si permite, de asemenea, integrarea a sapte sisteme de asistenta avansate, prezente pentru prima data in aceasta gama de modele. Printre acestea se numara Travel Assist, ce include tempomatul adaptiv ACC, asistentul integrat pentru mentinerea benzii de rulare si functia de identificare a indicatoarelor de circulatie, oferind totodata asistenta automata pentru ghidarea longitudinal si laterala. Printre dotari se mai numara si asistentul pentru schimbarea benzii de rulare (Side Assist) si Front Assist cu functia predictiva pentru protectia pietonilor si a biciclistilor. Pentru simplificarea manevrelor de parcare, clientii pot comanda optional asistentii Park Assist, Manoeuvre Assist si camera video retrovizoare.


Programul Euro NCAP (European New Car Assessment Programme - Programul European de Evaluare a Autovehiculelor Noi) a fost infiintat in anul 1997, iar intre membrii sai actuali se numara ministere de transport, cluburi automobilistice, asociatii ale companiilor de asigurari si institutii de cercetare din opt tari europene. Consortiul isi are sediul in orasul belgian Leuven  efectueaza teste de impact cu modele actuale de automobile, evaluandu-le siguranta activa si pasiva. Testele au devenit tot mai stricte pe parcursul ultimilor ani si acopera acum o gama larga de scenarii posibile pentru coliziuni. Initial erau evaluate doar rezultatele testelor de impact, dar acum sunt evaluate si incluse in scorul total si sistemele active pentru siguranta, precum si sistemele de asistenta a soferului, iar acestea au o pondere mai ridicata in punctaj.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

Ma intereseaza informatii din locatiile
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.