Autec Autotechnik Noutati

Aici gasiti toate Noutatile de la Autec Autotechnik.

  1. Noutati
  2. Recomandari importante privind siguranta copiilor la bordul automobilelor ŠKODA
28.05.2020
SIGURANTA

Recomandari importante privind siguranta copiilor la bordul automobilelor ŠKODA

Gama Accesoriilor Originale ŠKODA ofera scaunul pentru copii potrivit fiecarei varste si talii.

Siguranta copii

› Copiii cu inaltimea de pana la 1,50 m au nevoie de un scaun pentru copii

› Cei mici trebuie asigurati corespunzator, intr-un scaun pentru copii, inaintea fiecarui drum parcurs cu autoturismul

› Gama Accesoriilor Originale ŠKODA ofera patru modele de scaune pentru copii, pe masura fiecarui grup de varsta

 

Mladá Boleslav, mai 2020 – Fiind renumite pentru interiorul lor generos si flexibilitatea de a se adapta la cerintele clientilor, automobilele ŠKODA sunt autoturisme populare intre familiile cu copii. Dar atunci cand calatoriti cu cei mici, ei trebuie asigurati in scaune autorizate potrivit varstei si taliei lor, in fiecare calatorie, pentru a le oferi protectie maxima in cazul nedorit al unui accident. Cel mai sigur loc pentru copii este pe bancheta din spate, dar sunt disponibile si solutii pentru locul pasagerului din fata. Gama Accesoriilor Originale ŠKODA ofera scaunul pentru copii potrivit fiecarei varste si talii.

 

Copiii au nevoie de protectie speciala aditionala cand calatoresc cu automobilul. Muschii si oasele lor sunt inca in crestere, nefiind inca la fel de rezistente ca cele ale adultilor. De aceea, este de importanta vitala sa asigurati micii pasageri inaintea fiecarei calatorii. Copiii cu inaltimea de pana la 1,50 m si cu greutatea de pana la 36 kg trebuie in general sa calatoreasca pe un scaun special pentru copii. Cerintele legii difera insa de la tara la tara. Toate scaunele pentru copii din gama Accesoriilor Originale ŠKODA respecta standardul CEE actual si au trecut o serie de teste stricte, precum testele de impact Euro NCAP sau testele de rezistenta la foc.

 

Ca regula generala, copiii beneficiaza de cel mai ridicat nivel de siguranta atunci cand calatoresc pe locurile din spate, in mod ideal chiar pe partea cea mai apropiata de trotuar, deoarece astfel se expun unor riscuri mai reduse la urcarea in automobil si la iesirea din automobil. Siguranta este astfel mai crescuta si in timpul procedurii asigurarii celor mici cu centurile de siguranta. Copiilor mai micuti le este, de asemenea, permis sa calatoreasca pe locul pasagerului din fata, intr-un scaun intors cu spatele spre sensul de mers, in conditiile in care airbag-ul respectiv a fost dezactivat. Este, de asemenea, posibila utilizarea unui scaun pentru copii indreptat inainte, in masura in care acesta este autorizat pentru utilizarea in aceasta pozitie. Informatiile corespunzatoare pot fi consultate in manualul scaunului respectiv pentru copii sau in manualul automobilului. Distribuitorii va pot oferi detalii si recomandari. Inainte de a achizitiona un scaun pentru copii este important sa verificati daca scaunul are dimensiunile potrivite pentru automobilul sau automobilele dumneavoastra, deoarece este posibil, de exemplu, ca centura de siguranta sa fie prea scurta sau ca scaunul sa fie prea mare.

 

Scaunele pentru copii pot fi fixate fie cu ajutorul centurii de siguranta cu prindere in trei puncte a autoturismului, fie cu ajutorul sistemului ISOFIX.  Sistemul ISOFIX inseamna ca cele doua conectoare de pe scaunul pentru copii pot fi introduse si fixate in cele doua slot-uri ISOFIX ce se gasesc intre perna sezutului si spatar. Aceste slot-uri sunt fixate ferm de caroseria automobilului. Aceasta legatura rigida creste siguranta, iar utilizarea facila reduce riscul erorilor umane.

Pentru a asigura pastrarea ferma a pozitiei scaunului pentru copii, acest sistem are nevoie si de un al treilea punct de ancorare in completarea conectoarelor ISOFIX. Acest punct este de regula situat in zona pentru picioare din fata scaunelor automobilului. La ŠKODA, scaunele laterale din spate ale tuturor modelelor actuale de automobile dispun de prinderi speciale Top Tether pentru al treilea punct de ancorare. ŠKODA SCALA si KAMIQ ofera si pentru scaunul pasagerului din fata un sistem ISOFIX cu puncte de ancorare Top Tether in dotarea standard.

Scaunele pentru grupele 0 si 0+: ŠKODA BABY-SAFE Plus
Scaunele pentru copii sunt divizate in cinci categorii diferite. Grupele 0 si 0+ includ scaunele pentru nou nascuti si bebelusi cu greutatea de pana la circa 13 kg. Aceste scoici pentru copii permit toate asezarea copilului exclusiv cu fata in sensul opus sensului de mers. Astfel se asigura reducerea la maximum a impactului franarilor bruste asupra spatelui si gatului copilului. La aceste scaune, copilul este mai intai fixat cu centurile in scoica, iar scoica este fixata pe scaunul autoturismului cu ajutorul centurii de siguranta. Centura trebuie trecuta prin orificiile speciale si trebuie fixata cu un click in locasul de prindere aferent. Apoi, centura trebuie asezata de-a lungul ghidajelor din spatele a scaunului si trebuie intinsa ferm. Manerul scoicii pentru bebelusi trebuie fixat in pozitia de calatorie. Apoi trebuie efectuata o verificare finala, tragand viguros de centura, pentru a fi sigur ca centura este suficient de bine stransa si ca este pozitionata corect. Ca alternativa, scaunele 0 si 0+ pot fi atasate de o baza ISOFIX instalata in prealabil. ŠKODA BABY-SAFE Plus are baza ISOFIX inclusa in dotare.

 

Scaunele pentru grupa 1: ŠKODA ISOFIX DUO plus top tether
Grupa 1 de scaune este destinata copiilor cu varsta intre noua luni si patru ani. De regula, aceste scaune se folosesc cu fata spre sensul de mers si ofera protectia excelenta in caz de accident. Daca are loc o coliziune, aceste scaune absorb energia si protejeaza indeosebi zonele delicate, precum capul si gatul. Totodata, protejeaza copilul asemeni unui scut, de elementele care se pot disloca si pot zbura prin interior in cazul unui impact. La alegerea scaunului, dimensiunile sunt factorul cheie, deoarece numai un scaun de dimensiuni corespunzatoare asigura confortul optim. Si instalarea acestui tip de scaun incepe cu fixarea cu click a dispozitivelor scaunului in locasurile ISOFIX ale automobilului. Conectorul Top Tether este atasat in punctul de ancorare din partea din spate a spatarului scaunului. Copilul trebuie apoi asigurat cu ajutorul centurii cu prindere in cinci puncte. Din motive de siguranta, copiii nu trebuie sa poarte obiecte voluminoase de imbracaminte, precum geci groase de iarna. Acestea pot fi in schimb asezate peste centura. Astfel centura este suficient de apropiata de corpul copilului pentru a asigura efectul imediat de retinere in cazul unei opriri de urgenta bruste. Pentru aceste grupe de varste, ŠKODA ofera scaunul ISOFIX DUO plus top tether.

 

Scaunele pentru grupele 2 si 3: ŠKODA Kidfix XP si ŠKODA Kidfix XP II
Scaunele pentru grupele 2 si 3 sunt concepute pentru copiii de patru ani sau mai mari, cu greutatea de pana la 36 kg. Aici sunt incluse inaltatoarele, dar scaunele cu spatar si sprijin lateral, ca de pilda ŠKODA Kidfix XP si ŠKODA Kidfix XP II protejeaza mult mai eficient copiii de ranirile grave care pot surveni la implicarea automobilului intr-un accident. Aceste scaune sunt mai eficiente mai ales pentru a proteja zona gatului si capul. Aceste tipuri de scaune pot fi asezate pe suportul de pe sezut si pot fi fixate cu centura, impreuna cu copilul. Ca alternativa, este posibila si prinderea cu sistemul ISOFIX. La alegerea scaunului, trebuie avut in vedere confortul copiilor in timpul calatoriilor, dar si la urcarea in autoturism si la iesirea din autoturism.

 

Asigurarea animalelor de companie
In multe tari nu exista legi care sa reglementeze transportul animalelor de companie. Totusi, acestea ar trebui fixate cu un ham special si de preferat ar fi transportul lor pe locurile din spate. Gama Accesoriilor Originale ŠKODA include si protectii pentru tapiterie, precum si hamuri speciale de diferite dimensiuni, ce pot fi fixate de centurile de siguranta. Nu fixati niciodata animalul cu ajutorul unei lese petrecute in jurul gatului. Animalele mai mari pot fi transportate si in portbagaj. Pentru a proteja atat animalul, cat si pe ceilalti ocupanti, se recomanda instalarea unei plase despartitoare sau a unui panou de separare intre portbagaj si compartimentul pasagerilor. De asemenea, podeaua portbagajului poate fi acoperita cu un covoras antiderapant.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

Ma intereseaza informatii din locatiile
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.