STIRI DE LA SKODA
09.06.2020

ŠKODA OCTAVIA si ŠKODA SUPERB au fost votate Automobilele 4×4 ale Anului

Cititorii revistei germane Auto Bild Allrad au votat doua modele de automobile ŠKODA ca fiind cele mai bune modele la categoriile lor.
Octavia

› Cititorii revistei germane Auto Bild Allrad au votat doua modele de automobile ŠKODA ca fiind cele mai bune modele la categoriile lor

› OCTAVIA este cel mai bun autoturism de import si castigatoarea categoriei ”4x4 cu pret mai mic de 40.000 euro”

› SUPERB a fost ales ”Cel mai bun model 4x4 de import cu pret mai mare de 40.000 euro”

› ŠKODA are in portofoliul actual patru modele cu tractiune integrala: OCTAVIA, SUPERB, KAROQ si KODIAQ

 

Mladá Boleslav, iunie 2020 –  In cadrul premiilor anuale, cititorii revistei germane Auto Bild Allrad au votat doua modele de automobile ŠKODA ca fiind cele mai bune la categoriile lor. La categoria automobilelor cu tractiune integrala si pretul mai mic de 40.000 euro, victoria a fost repurtata de OCTAVIA 4x4, atat la segmentul de import, cat si per ansamblu. Iar la categoria autoturismelor cu tractiune integrala ce au pretul de peste 40.000 euro, nava-amiral a marcii ŠKODA, SUPERB 4x4, a fost aleasa ca fiind cel mai bun automobil de import. Cititorii Auto Bild Allrad au ales pentru a patra oara OCTAVIA ca model favorit la categorie si SUPERB pentru a 11-a oara! Auto Bild Allrad este revista specializata pe autovehicule cu tractiune integrala cu cel mai mare tiraj din Europa.

 

Christian Strube, Membru al Consiliului de Administratie ŠKODA responsabil pentru Dezvoltare Tehnica a declarat: ”Faptul ca OCTAVIA si SUPERB au fost distinse cu titlul ”Automobilul 4x4 al anului” de catre cititorii ai revistei Auto Bild Allrad este o dovada excelenta a expertizei marcii noastre in domeniul sistemelor de tractiune integrala. Autoturismele noastre cu sisteme 4x4 indeplinesc asteptari si cerinte variate si, datorita tehnologiei de ultima ora si a tehnologiei 4x4 inteligente, asigura experiente incitante si manevrabilitate sigura in orice situatie. In numele intregii mele echipe, as dori sa ii multumesc fiecarui cititor care a votat pentru automobilele noastre, astfel incat marca noastra sa poata ocupa primul loc la aceste doua categorii.”

 

La categoria autoturismelor 4x4 comercializate la preturi mai mici de 40.000 euro, 13,8% dintre cititori au ales ŠKODA OCTAVIA 4x4 ca fiind automobilul lor preferat. Modelul cu cele mai mari vanzari din gama marcii a fost votat castigator atat la general, cat si la marcile de import. Bestseller-ul cehilor a mai fost ales pe primul loc de cititori la categoria 4x4 si in anii 2014, 2015 si 2019. Cu 6,59% dintre voturi, nava amiral din portofoliu marcii, ŠKODA SUPERB 4×4, este anul acesta modelul numarul unu intre autoturismele de import 4×4 cu preturi mai mari de 40.000 euro. Astfel, 2020 este al 11-lea an in care modelul din varful gamei ŠKODA este votat pe primul loc la acest concurs.

 

Revista a organizat anul aceasta a 19-a editie a voturilor pentru Modelele 4x4 ale Anului. In concurs au intrat in total 218 de modele de automobile. Cititorii si-au putut exprima voturile on-line intre 10 ianuarie si 6 martie.

 

Povestea de succes a automobilelor moderne 4x4 ale marcii ŠKODA a inceput in 1999, odata cu lansarea primei ŠKODA OCTAVIA COMBI 4×4. Trei ani mai tarziu, fabricantul ceh de automobile a prezentat versiunea limuzina a modelului OCTAVIA 4x4. Apoi a urmat a doua generatie a popularei compacte, ce a fost la randul ei disponibila cu sistem de tractiune integrala.

 

In 2019, aproximativ 1 din 9 automobile ŠKODA OCTAVIA livrate in Europa a fost echipat cu sistem 4x4. Acum, la a patra sa generatie, modelul este din nou disponibil in diferite configuratii cu tractiune integrala. Totodata modelul a devenit acum si mai spatios, mai conectat si mai emotional ca niciodata.

 

ŠKODA a prezentat primul SUPERB limuzină cu 4x4 in 2008, iar primul SUPERB COMBI 4×4 a urmat un an mai tarziu. In 2019, aproximativ fiecare al patrulea automobil nou inmatriculat pe piata europeana a fost echipat cu tractiune integrala, mai precis 26%. De cand a fost complet innoita in 2019, ŠKODA SUPERB a fost echipata cu dotari noi, precum farurile full-LED Matrix si o gama si mai larga de sisteme inovatoare de asistenta, beneficiind astfel de tehnologii si mai moderne si devenind si mai atractiva. Anul trecut a fost lansat si SUPERB iV, primul hibrid plug-in al marcii.

Sistemul ŠKODA de tractiune integrala este acum disponibil in patru game de modele
ŠKODA a dezvoltat deja spre finele anilor 30 primele sale prototipuri cu mai mult decat o singura punte antrenata. Iar povestea de succes a sistemelor 4x4 ale epocii moderne a inceput in 1999, odata cu OCTAVIA COMBI 4×4. De atunci, ŠKODA AUTO a produs peste un milion de automobile 4x4, dintre care 157.000 de unitati in 2019. Cererea pentru autoturisme echipate cu tractiune integrala este atat de mare, incat producatorul auto ceh si-a extins cu rigoare portofoliul 4x4 in ultimii ani. Astfel, in prezent clientii pot comanda modelele KAROQ, OCTAVIA, KODIAQ si SUPERB cu tractiune integrala.