STIRI DE LA SKODA
16.02.2021

ŠKODA publica un prim indiciu al siluetei noii FABIA

Mai spatioasa, mai sigura si mai conectata.
NOUA SKODA FABIA

›   Prima imagine cu silueta celei de-a patra generatii a popularei compacte

›   Noua ŠKODA FABIA foloseste pentru prima data platforma modulara transversala MQB-A0 a Grupului Volkswagen

›   Modelul ofera cele mai noi motoare pe benzina

 

Mladá Boleslav, februarie 2021 – ŠKODA ofera o prima sugestie asupra designului noii ŠKODA FABIA. Imaginea siluetei ofera indicii cu privire la noile proportii ale compactei construite in premiera pe baza platformei modulare transversale MQB-A0 a Grupului Volkswagen. Aceasta platforma optimizeaza spatiul interior si sustine implementarea de sisteme de conectivitate si sisteme de asistenta de ultima ora. Automobilul este pus in miscare de cea mai noua generatie de motoare pe benzina, astfel ca noua FABIA este perfecta pentru tinerele familii, dar si pentru absolventii recenti sau ca al doilea autoturism. Premiera mondiala a noii ŠKODA FABIA este planificata pentru primavara anului 2021.

 

Odata cu trecerea la platforma modulara transversala MQB-A0 a Grupului Volkswagen, ŠKODA FABIA a devenit mai mare decat predecesorul in toate dimensiunile sale. De pilda, volumul portbagajului, care a fost dintotdeauna unul generos la FABIA, a crescut acum cu inca 50 de litri. Iar datorita structurii si mai rigide a caroseriei, platforma MQB-A0 aduce optimizari si in privinta sigurantei pasive. Totodata, aceasta platforma permite instalarea unor sisteme moderne de asistenta, ce pana acum erau disponibile doar in clasele auto superioare.

 

Motoarele moderne pe benzina sunt eficiente si asigura o autonomie ridicata

Pentru a patra generatie a modelului FABIA, ŠKODA a optat pentru motoare pe benzina de ultima ora. Toate motoarele provin din generatia EVO de motoare a Grupului Volkswagen si combina eficienta ridicata cu emisiile reduse. Noua ŠKODA FABIA este echipata in toate cazurile cu tractiune fata si cu transmisie manuala sau automata DSG cu 7 trepte. Aceasta inseamna ca automobilul de talie mica este optim echipat atat pentru drumurile de zi cu zi prin oras, cat si pentru calatoriile pe distante lungi.