1. Noutati
  2. Asistentii ŠKODA va sustin activ, va avertizeaza si va protejeaza
14.07.2020
STIRI DE LA SKODA

Asistentii ŠKODA va sustin activ, va avertizeaza si va protejeaza

Tehnologia din clasele auto superioare este disponibila acum si pentru modelele ŠKODA compacte

Asistentii SKODA

› Sistemele de asistenta noi, precum si cele optimizate cresc nivelul de siguranta si confort la bordul modelelor ŠKODA

› Numeroase sisteme moderne de siguranta sunt incluse deja in dotarea standard

› Tehnologia din clasele auto superioare este disponibila acum si pentru modelele ŠKODA compacte
 

Mladá Boleslav, 14 iulie 2020 – Automobilele ŠKODA se numara printre cele mai sigure automobile din segmentele din care fac parte. Unul dintre motive este gama larga de sisteme moderne de asistenta, multe dintre acestea fiind incluse chiar in echiparea standard. Introducerea noilor sisteme avansate demonstreaza inca o data ca ŠKODA nu lasa nimic la voia intamplarii cand vine vorba de siguranta si de confortul condusului, deoarece aceste sisteme ii ofera asistenta fiabila celui de la volan, il avertizeaza prin semnale vizuale si acustice si intervin activ in situatiile riscante.

 

ŠKODA OCTAVIA a ridicat din nou stacheta in clasa sa si in privinta sigurantei. Aceasta se datoreaza si sistemelor de asistenta, dintre care unele sunt prezentate acum in premiera, odata cu noua generatie a celui mai popular model ŠKODA, iar altele au fost optimizate sau extinse cu functii aditionale. Sistemele dispun de pana la 20 de senzori diferiti ce le furnizeaza unitatilor de control diferite informatii. Astfel, acum este lansat in premiera noul asistent pentru directie pentru cazurile de urgenta, ce ajuta soferul in situatia in care sistemul constata riscul iminent de coliziune cu un pieton, un ciclist sau un alt vehicul, sporind asistarea directiei pentru a facilita manevrele de evitare controlate. Asistentul pentru viraje, care este la randul sau nou, poate detecta vehiculele ce vin din sens opus in intersectii atunci cand cel de la volan doreste sa vireze la stanga, avertizandu-l in timp util. Daca este necesar, automobilul se va opri chiar automat pentru a preveni coliziunea. O alta dotare optionala utila este sistemul de avertizare la iesirea din automobil. Acesta detecteaza biciclistii si vehiculele care vin din spate, atunci cand se deschide o portiera. Senzorul acestui asistent acopera o arie de 35 de metri. Nou la bord este si asistentul ce avertizeaza la pericolele locale. Acest sistem alerteaza automat soferul in cazul in care in apropiere intervin intreruperi in trafic, ca de pilda daca automobilul se apropie de capatul unei coloane in ambuteiaj.

 

Sisteme inovatoare de asistenta pentru un nivel si mai ridicat de siguranta si pentru un plus de confort la condus
Sistemul Area View va fi disponibil din toamna pentru OCTAVIA si asigura o vedere de ansamblu asupra zonei in care se afla masina, pentru simplificarea manevrelor de parcare, de exemplu. Pentru aceasta, sistemul genereaza, cu ajutorul a patru camere video, o vedere de 360° a vecinatatii masinii si reda aceasta imagine pe ecranul sistemului de infotainment de la bordul automobilului. Side Assist poate detecta autovehiculele care se apropie din spate sau din unghiul mort, pe o distanta de 70 de metri. Drept urmare, pe interiorul oglinzilor exterioare se va aprinde o lumină de avertizare. Daca soferul totusi activeaza luminile de semnalizare, sistemul intervine activ corectand directia, pentru a preveni coliziunile la schimbarea benzii pe autostrazi sau pe soselele cu doua benzi. In oras, siguranta este sporita de sistemul Front Assist cu functia predictiva de monitorizare a pietonilor si functia de protectie a biciclistilor, asistentul acesta detectand vehiculele din fata, precum si vehiculele ce stationeaza, precum si biciclistii si pietonii ce se misca in fata automobilului dumneavoastra. Front Assist avertizeaza vizual si acustic si, de asemenea, initiaza franarea in situatiile critice.

 

A fost optimizat si Tempomatul adaptiv, ce ajusteaza automat viteza autoturismului dvs in functie de autovehiculele din fata, la o viteza de deplasare de pana la 210 km/h. In versiunea predictiva, sistemul utilizeaza acum si camera video de pe parbriz, precum si datele sistemului de navigatie pentru a ajusta automat viteza la parcursul drumului. Ambele variante dispun de o functie stop-and-go ce reduce automat viteza automobilelor echipate cu DSG, pana la oprire si apoi le repune automat in miscare intr-un interval de 3 secunde. Franele sunt actionate si la automobilele cu transmisie manuala, daca soferul a selectat treapta adecvata si elibereaza ambreiajul in timp util inainte de oprire.

 

Travel Assist ofera un plus de confort si siguranta, combinand diferite functii ale mai multor sisteme si detectand urgentele medicale. Travel Assist include tempomatul adaptiv predictiv, o varianta optimizata a sistemului de identificare a indicatoarelor de circulatie, asistentul adaptiv pentru mentinerea benzii de rulare cu capacitatea de recunoastere a lucrarilor rutiere, asistentul pentru ambuteiaje si Emergency Assist. Cand automobilul este in mers, Travel Assist verifica din 15 in 15 secunde daca soferul atinge volanul sau daca e posibil sa fi pierdut controlul asupra automobilului. Daca soferul nu intervine nici in urma unei avertizari, Emergency Assist activeaza luminile de avarie si opreste automobilul in mod controlat.

 

Sistemele moderne de asistenta din clasele auto superioare sunt acum disponibile si pentru clasa compacta
Functia de avertizare la parasirea neintentionata a benzii de rulare si Front Assist cu functia City de franare de urgenta sunt dotari standard pentru modelele compacte SCALA si KAMIQ. Functia de avertizare la parasirea neintentionata a benzii de rulare foloseste camera video din parbriz pentru a detecta delimitarile benzilor de rulare si marcajele de pe carosabil. Sistemul avertizeaza soferul la schimbarea neintentionata a benzii de rulare si contra-vireaza automat pentru a mentin automobilul pe banda sa de rulare. Asistentul frontal monitorizeaza distanta fata de autovehiculul din fata si avertizeaza soferul in cazul riscului de coliziune. Daca este necesar, sistemul initiaza franarea automata. Intre 5 si 60 km/h, sistemul detecteaza si biciclistii si pietonii.

 

Numeroase sisteme pentru siguranta si numerosi asistenti din clasele auto superioare sunt disponibile optional. Printre acestea se numara tempomatul adaptiv si Side Assist cu Rear Traffic Alert integrat. Aceste sisteme de asistenta ajuta soferul la iesirea in marsarier de pe un loc de parcare. Asistentul afiseaza pe ecranul de pe bord obiectele din spatele automobilului si, de asemenea, detecteaza vehicule care vin din lateral la viteze de pana la 70 km/h. Daca soferul nu raspunde la avertizarile vizuale si acustice, Rear Traffic Alert initiaza franarea automata de urgenta. Asistenta la parcare este oferita si de camera video retrovizoare sau de asistentul optional pentru parcare, ce manevreaza automat automobilul pe locurile longitudinale si transversale de parcare, precum si la iesirea de pe astfel de locuri de parcare. Asistentul integrat pentru manevrare Manoeuvre Assist detecteaza obstacolele din fata si din spatele automobilului si franeaza automat autoturismul, daca e nevoie. Printre alte functii utile se numara si detectorul de oboseala, asistentul pentru pornirea in rampa Hill Start Assist si asistentul pentru luminile de drum.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

Ma intereseaza informatii din locatiile
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.