1. Noutati
  2. Cu ŠKODA calatoriti in siguranta si confort inclusiv in conditii de iarna
15.01.2021
STIRI DE LA SKODA

Cu ŠKODA calatoriti in siguranta si confort inclusiv in conditii de iarna

Geamurile, oglinzile, scaunele si volanul automobilelor ŠKODA sunt incalzite de elemente electrice

SKODA

› Geamurile, oglinzile, scaunele si volanul automobilelor ŠKODA sunt incalzite de elemente electrice

› Sisteme eficiente pentru vizibilitate optima si caldura placuta la maini si picioare

› Pompa inovatoare de caldura cu care poate fi echipata ŠKODA ENYAQ iV creste eficienta automobilului si ii extinde autonomia

 

Mladá Boleslav, ianuarie 2021 - Timp de decenii, automobilele au dispus doar de luneta incalzita ca mijloc de completare a incalzirii interiorului. Apoi au fost adaugate oglinzile exterioare incalzite si duze incalzite pentru sistemul de spalare a parbrizului, pentru ca lichidul de spalare sa nu inghete nici pe timp de ger. Dar in prezent, dotarile de profil oferite de ŠKODA sunt mult mai ample, incluzand, de pilda, si incalzirea stationara si pompa de caldura, pentru a creste confortul si siguranta pe timp de iarna.

 

Parbrizul incalzit asigura rapid vizibilitatea optima, ceea ce inseamna ca bine-cunoscuta racleta practica de gheata cu care sunt echipate automobilele ŠKODA este necesara doar pentru geamurile laterale. La modelele ŠKODA SCALA si KAMIQ, filamentele minuscule din parbriz ce nu sunt aproape deloc vizibile vor topi rapid stratul subtire de gheata. La ŠKODA KAROQ si modelele ŠKODA din clasele superioare, această functie este asigurata de o folie invizibila, integrata in geamul laminat al parbrizului.

 

Maini calde si scaune incalzite pana si pentru locurile din spate
Volanul incalzit oferit optional pentru toate gamele ŠKODA adauga si mai mult confort. Degetele inghetate si condusul cu manusi groase sunt acum probleme de domeniul trecutului. Mai mult, ŠKODA nu ofera confortul scaunelor incalzite doar pentru locurile din fata, ci acum si locurile laterale din spate pot fi incalzite optional pentru gamele de modele incepand cu clasa SCALA si KAMIQ. Sistemul stationar de incalzire oferit pentru ŠKODA KAROQ si gamele superioare creste si mai mult confortul. Astfel, ca inainte de a porni la drum si inainte chiar de a ajunge la automobil, interiorul poate fi adus la o temperatura placuta si geamurile pot fi degivrate. Aditional, si motorul poate fi pre-incalzit, ceea ce reduce consumul de combustibil si scade semnificativ sarcina la care este supus motorul la pornirea la rece. Sistemul de incalzire stationara oferit de ŠKODA poate fi activat cu ajutorul unei telecomenzi sau din aplicatia MyŠKODA sau poate fi programat in avans, pentru o anumita ora la care soferul intentioneaza sa plece la drum.

Incalzire inovatoare pentru interior si autonomie extinsa pentru modelele ŠKODA iV electrice
Cei care detin un model ŠKODA iV pot, de asemenea, pre-incalzi confortabil interiorul in timp ce automobilul este la incarcat, folosind aplicatia MyŠKODA pentru a controla sistemul de incalzire. Astfel, energia electrica necesara pentru incalzire va proveni direct din reteaua de alimentare si nu din bateria litiu-ion a automobilului, ceea ce insemna ca se pastreaza autonomia electrica pentru calatorie. Modelul pur electric ŠKODA ENYAQ iV va oferi, de asemenea, o pompa de caldură. Toate automobilele electrice sunt astfel proiectate incat sa genereze cat mai putina caldura reziduala, spre deosebire de automobilele cu motor cu ardere interna, unde aceasta caldura reziduala inerenta este folosita pentru incalzirea interiorului. Aici intervine pompa de caldura, ce functioneaza, din punct de vedere tehnic, similar cu sistemul de aer conditionat, dar in baza unui principiu de operare diferit.

 

O recomandare din gama Accesoriilor Originale ŠKODA
Pentru cei care isi doresc dimineti mai placute, chiar daca afara temperaturile sunt geroase, gama de Accesorii Originale ŠKODA ofera si un accesoriu ...delicios: aparatul mobil pentru espresso, ce se potriveste perfect in suportul pentru pahare din consola centrala si poate fi alimentat de la priza de 12 V. Astfel va puteti delecta cu un espresso italian delicios, pregatit in doar 2 minute.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

Ma intereseaza informatii din locatiile
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.