1. Noutati
  2. Automobilele electrice dau dovada de siguranta maxima
23.06.2021
STIRI DE LA SKODA

Automobilele electrice dau dovada de siguranta maxima

Componentele electrice nu ridica riscuri pentru sofer sau pasageri

ENYAQ iV

›   Automobilele electrice precum ŠKODA ENYAQ iV sunt la fel de sigure ca modelele cu motor cu ardere interna

›   Componentele electrice nu ridica riscuri pentru sofer sau pasageri

›   Cursurile avansate de instruire pentru echipele de salvare si asistenta rutiera le completeaza acestora expertiza si cresc siguranta in tratarea automobilelor electrice avariate


Mladá Boleslav, iunie 2021 – Automobilele electrice precum ŠKODA ENYAQ iV se ridica la acelasi nivel cu automobilele cu sisteme de propulsie clasice cu combustibili. Acest rezultat a reiesit din studiile si testele cercetatorilor specializati in accidente si ale companiilor de asigurare. Datorita numeroaselor dotari de protectie, componentele electrice ale acestor autoturisme nu prezinta riscuri de soc electric, nici macar in conditii de umiditate ridicata, nici atunci cand stationeaza si nici cand sunt in mers, cand se incarca la o statie sau in cazul unui accident. Nici riscul de incendiere nu este mai ridicat decat la modelele cu motor cu ardere interna, mai ales ca automobilele electrice nu contin combustibili inflamabili. Aditional, au fost organizate traininguri specifice pentru manevrarea autovehiculelor electrice moderne de catre personalul din service-uri si cel de salvare si asistenta rutiera.


Cei care conduc un automobil electric precum ŠKODA ENYAQ iV nu trebuie sa se ingrijoreze in privinta riscurilor de siguranta sau de electrosoc. Studiile efectuate de cercetatorii specializati in studierea accidentelor si de companiile de asigurari au aratat ca automobilele electrice sunt la fel de sigure ca automobilele cu motor clasic cu ardere interna.


Automobilele electrice sunt la fel de sigure ca cele pe benzina sau diesel

Contrar a ceea ce se presupune uneori, sistemul de inalta tensiune al automobilelor electrice nu insemna riscuri de electrosoc, nici in timpul condusului si nici la incarcare. Tehnologia sofisticata de siguranta cu dispozitive de intrerupere a alimentarii si utilizarea a numerosi senzori garanteaza siguranta acestor autoturisme. Toate componentele electrice sunt complet protejate, astfel ca nu exista nici un risc de electrosoc, nici macar la spalarea automobilului, in  inundatii sau la incarcarea in conditii de ploaie. De exemplu, procesul de incarcare este initiat abia dupa ce sistemul automat de verificare a detectat ca a fost realizata o conexiune sigura intre autoturism si statia de incarcare. In cazul in care este detectata o eroare, este oprit instantaneu fluxul de electricitate catre baterie. De asemenea, numeroase studii au aratat ca riscul de incendiu este la fel de scazut la autovehiculele electrice ca la cele cu motor cu ardere interna. Mai mult, motorul electric nu are desigur combustibil inflamabil la bord. Din punct de vedere tehnic, expertii considera ca incendierea spontana a unei baterii litiu-ion intacte sau explozia unui automobil electric incendiat sunt situatii practic imposibile.


Bateria de propulsie este instalata in baza unor principii stricte de siguranta

Bateria sistemului de propulsie de la ŠKODA ENYAQ iV este instalata in podea, unde este protejata optim impotriva deformarii. Testele de impact demonstreaza ca automobilele electrice moderne se comporta la fel de bine in accidente ca automobilele cu motor cu ardere interna. De exemplu, ENYAQ iV a obtinut scorul maxim de 5 stele la testul Euro NCAP pentru siguranta la impact, la fel ca multe alte modele ŠKODA. Sistemul electric de inalta tensiune de la bord nu creste riscurile in cazul unui accident. Componentele electrice sunt deconectate automat de baterie, in doar cateva milisecunde de la producerea coliziunii. Soferul, pasagerii, alte persoane implicate in accident si personalul serviciilor de salvare sunt astfel protejati impotriva socurilor electrice. Testul de impact a demonstrat ca pachetul bateriei ramane nedeteriorat chiar si atunci cand caroseria automobilului sufera deformari, fiind protejata in podeaua automobilului.


ŠKODA AUTO sustine trainingurile avansate pentru personalul serviciilor de salvare

Daca izbucneste totusi un incendiu, in ciuda tuturor masurilor de precautie, procesul stingerii incendiului la un automobil electric este diferit de cel specific automobilelor cu motor cu ardere interna. De aceea, pompierii sunt instruiti suplimentar pentru a-si completa cunostintele si a-si antrena abilitatile. ŠKODA AUTO sustine aceste traininguri si pune la dispozitie informatii specifice si fise de informatii pentru actiunile de salvare, pentru a ajuta institutiile de profil sa lucreze cu autovehiculele avariate. De exemplu, pompierii pot verifica starea bateriei de inalta tensiune folosind o camera video de termoviziune si, daca este necesar pot raci bateria pentru a preveni incendierea sa. Iar deoarece incendierea unei baterii poate fi uneori intarziata sau focul se poate reaprinde, autovehiculele electrice sunt parcate dupa un accident intr-un spatiu separat sau intr-un bazin de apa, pana ce poate fi eliminat riscul de auto-incendiere sau de re-incendiere a bateriei.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

Ma intereseaza informatii din locatiile
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.