STIRI DE LA SKODA
12.08.2020

ENYAQ iV: ŠKODA face inca un pas inainte in domeniul designului

Premiera mondiala a noului ENYAQ iV va avea loc in 1 septembrie la Praga.
ENYAQ

› Designul primei ŠKODA bazate pe platforma modulara de electrificare (MEB) este progresist, expresiv si dinamic

› Cu ENYAQ iV, ŠKODA isi dezvolta in maniera coerenta limbajul de design mai departe si redefineste conceptul estetic al SUV-urilor electrice

› Karl Neuhold, directorul departamentului de design exterior al marcii ŠKODA a discutat intr-un video-interviu aspectele esentiale ale designului noului SUV al marcii

› Premiera mondiala a noului ENYAQ iV va avea loc in 1 septembrie la Praga

 

Mladá Boleslav, 12 august 2020 - ŠKODA isi va prezenta primul SUV 100% electric la Praga, in
1 septembrie 2020. Modelul acesta marcheaza inceputul unei noi ere pentru marca ceheasca, motiv pentru care, ENYAQ iV va introduce si un nou pas important inainte in domeniul designului marcii. Liniile emotionale si proportiile echilibrate si dinamice sunt combinate la prima ŠKODA bazata pe platforma modulara de electrificare a Grupului Volkswagen (MEB) astfel incat sa imbrace un interior de dimensiuni generoase si experiente dinamice sustenabile si totusi  incitante. Karl Neuhold, directorul departamentului de design exterior al marcii ŠKODA a explicat intr-un video-interviu aspectele esentiale ale designului modelului ŠKODA ENYAQ iV.

 

ENYAQ iV este primul model ŠKODA construit pe baza platformei modulare electrice MEB (Modular Electric Drive Kit). Cum a evoluat limbajul de design ŠKODA odata cu acest model?
 

Karl Neuhold: La noul ENYAQ iV dezvoltam din nou limbajul emotional de design ce caracterizeaza deja modelele noastre SCALA, KAMIQ si noua OCTAVIA, aflata acum la a patra generatie. La ENYAQ iV se fac remarcate si liniile sculpturale, suprafetele clare si elementele cristaline, ce sunt inspirate din traditionala arta a cristalului de Boemia. Dar proportiile sale sunt diferite fata de cele ale modelelor noastre SUV precedente: ENYAQ iV are o parte frontala mai scurta si o linie a plafonului mai alungita. Astfel ia nastere un look foarte dinamic, ce permite totodata si spatiul amplu de la interior.

 

Cum ati rezuma designul primei ŠKODA dezvoltate inca de la început ca automobil pur electric?
 

Neuhold: Designul ENYAQ iV este progresist, echilibrat si impunator. Noile proportii permit totodata un interior deosebit de dinamic si spatios. Rotile sale mari si garda la sol mare creeaza o prezenta impunatoare, specifica SUV-urilor.

 

Care considerati ca sunt cele mai interesante aspecte ale designului modelului ENYAQ iV?
 

Neuhold: Fara doar si poate partea frontala. Am accentuat in mod special grila distinctiva a radiatorului la autoturismele noastre electrice, acesta fiind un detaliu ce este instantaneu recognoscibil la toate automobilele marcii noastre. La ENYAQ iV, aceasta a fost mutata si mai in fata si a fost pozitionata mai vertical, ceea ce accentueaza impresia de forta. Farurile matrix full-LED si luminile de zi atrag la randul lor atentia prin look-ul lor spectaculos.

 

Care sunt cele mai notabile diferente la designul exterior intre automobilele electrice construite pe baza platformei MEB si cele cu motor cu ardere interna?
 

Neuhold: Printre diferente se numara inaltimea automobilului si consolele din fata si din spate. Pentru a economisi spatiu, bateriile sunt instalate la platforma MEB in podeaua automobilului, ceea ce inalta  putin caroseria automobilului. Dar ampatamentul mai lung compenseaza vizual acest detaliu. Componentele sistemul electric de propulsie ocupa mai putin spatiu fata de cele ale automobilelor cu motor cu ardere interna, ceea ce permite consolele mai scurte din fata si din spate. Caroseria modelului ENYAQ iV este, de asemenea, mai alungita si extrem de aerodinamica, ceea ce are efect pozitiv asupra autonomiei. Coeficientul aerodinamic cw de 0,27 este impresionant pentru un automobil cu asemenea dimensiuni.

 

Ce anume face ca ENYAQ iV sa fie o adevarata ŠKODA, din punctul dumneavoastra de vedere?
 

Neuhold: ENYAQ iV intruchipeaza toate punctele forte ale modelelor ŠKODA intr-un singur automobil si reprezinta un important pas inainte pentru viitorul sustenabil al companiei. Modelul combina spatiul generos cu flexibilitatea si ideile ingenioase, incorporand detalii smart surprinzatoare. Este un autoturism potrivit pentru familii, pentru cei cu un stil de viata activ si pentru condusul la drum lung, fiind un insotitor perfect in cotidian.