1. Noutati
  2. Fiecare ŠKODA ENYAQ iV este livrata la client cu balanta neutra de carbon
08.06.2021
STIRI DE LA SKODA

Fiecare ŠKODA ENYAQ iV este livrata la client cu balanta neutra de carbon

Producatorul compenseaza prin proiecte certificate emisiile de CO₂ ce nu pot fi inca evitate.

ENYAQ iV

› ŠKODA AUTO isi reduce continuu emisiile de CO₂, atat pe cele din procurarea materiei prime, cat si pe cele din productia automobilului si a bateriei, precum si pe cele aferente transportului si reciclarii

› Producatorul compenseaza prin proiecte certificate emisiile de CO₂ ce nu pot fi inca evitate

› Incarcandu-si autoturismul exclusiv cu electricitate verde, clientii pot astfel beneficia de mobilitate 100% verde
 

Mladá Boleslav, iunie 2021 – La condus, ŠKODA ENYAQ iV nu genereaza niciun fel de emisii locale si, mai mult, ŠKODA AUTO livreaza noua nava amiral a gamei sale de automobile cu balanta emisiilor de CO2 neutra. Producatorul ceh de autoturisme inregistreaza conform standardelor ISO toate emisiile de CO₂ de pe parcursul procesului de productie si reduce  emisiile de bioxid de carbon din decursul productiei in maniera eficienta, printr-o gama larga de masuri. Totodata, ŠKODA AUTO compenseaza prin proiecte certificate de protectie a mediului toate emisiile de CO₂ ce nu pot fi evitate la fabricatia automobilului. Astfel de proiecte pot implica de pilda constructia de parcuri eoliene in India. Aceasta inseamna ca cei care conduc un ENYAQ iV pot beneficia de mobilitate 100% verde daca isi incarca SUV-ul electric exclusiv cu electricitate verde generata din surse regenerabile.


Automobilele electrice pe baterie, ca de pilda ŠKODA ENYAQ iV se deplaseaza cu emisii locale zero, iar daca sunt alimentate cu electricitate verde, emisiile vor fi chiar per ansamblu zero. Amprenta ecologica a unui automobil include insa si emisiile de CO₂ generate in productie. Datorita unei game largi de masuri, ŠKODA AUTO poate livra noul ENYAQ iV la client cu balanta neutra de carbon.


Optimizarea proceselor interne de productie
Producatorul ceh isi optimizeaza continuu operatiunile si procesele de productie din cadrul fabricilor sale. Astfel, la finele anului 2020, fabrica ŠKODA de componente din Vrchlabí a devenit prima unitate de productie ŠKODA neutra din punctul de vedere al emisiilor de CO₂. ENYAQ iV este construit la unitatea principală de productie a marcii ŠKODA, in Mladá Boleslav, unde producatorul de autoturisme monteaza cel mai mare sistem fotovoltaic instalat pe acoperis din Republica Ceha. Proiectul este realizat in colaborare cu furnizorul de energie electrica ČEZ. Pana la finele acestui deceniu, intreaga energie necesara pentru productie la unitatile ŠKODA AUTO din Republica Ceha va proveni exclusiv din surse neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon. Aplicatia OPTIKON dezvoltata de ŠKODA arata in detaliu cum pot contribui ideile ingenioase la evitarea emisiilor. Cu ajutorul inteligentei artificiale, astfel este asigurata, de pilda, utilizarea optima a spatiului din containerele de transport. Drept rezultat, astfel s-a putut renunta la pese 150 de transporturi, ceea ce insemna o economie de 80 de tone de CO₂, numai in prima jumatate a anului 2020.


Monitorizarea emisiilor de CO₂ de-a lungul intregului lant de aprovizionare
Alaturi de optimizarea propriilor procese de productie, ŠKODA AUTO monitorizeaza si emisiile de CO₂ ale furnizorilor si partenerilor. Astfel, compania se asigura ca emisiile de CO₂ sunt evitate sau reduse in reteaua furnizorilor sai, pe parcursul procesului de fabricatie si de logistica, printre altele, folosind electricitate verde. De exemplu, furnizorul LG garanteaza utilizarea energiei verzi la fabricarea bateriilor de tractiune pentru ENYAQ iV. De asemenea, si multi alti parteneri au implementat procese de productie prietenoase cu mediul. Restul emisiilor de CO₂ sunt calculate in baza ciclului de viata specific previzionat pentru ENYAQ iV. Aceste compensari au fost certificate de TÜV NORD CERT, care verifica, de asemenea, emisiile ulterioare. TÜV NORD CERT emite certificate ce confirma inregistrarea corecta a tuturor emisiilor de CO₂ pe parcursul ciclului de viata, precum si clasificarea modelului ENYAQ iV ca fiind un produs cu bilant neutru din punctul de vedere al emisiilor de CO₂.


Reciclarea autoturismelor si a bateriilor
Emisiile de CO₂ din intregul ciclu de viata al unei ŠKODA ENYAQ iV includ si reciclarea automobilului. Dupa utilizarea pentru antrenarea automobilelor, bateriilor li se acorda o a doua viata, acestea fiind folosite in sistemele de stocare a energiei. Aceasta masura extinde durata de viata utila a bateriilor, optimizandu-le astfel amprenta ecologica. Iar in final, dupa aceasta etapa, bateriile sunt reciclate si materiile prime sunt refolosite. Sunt luate in calcul inclusiv emisiile de CO₂ ocazionate de reciclarea automobilului. Rata ridicata de reciclare si utilizarea ampla a materialelor deja reciclate sau a materialelor reciclabile contribuie la reducerea si mai accentuata a emisiilor.


Compensarea emisiilor prin proiecte certificate
O parte dintre emisiile de CO₂ ce sunt generate in productia (furnizori si productie) unei ŠKODA ENYAQ iV nu pot fi inca evitate. Astfel, ŠKODA AUTO compenseaza aceste emisii prin achizitia unor credite certificate de compensare a carbonului. Compensarea se realizeaza prin sustinerea unor proiecte certificate de protectie a mediului, ca, de pilda, construirea unui parc eolian mare in India. Parcul din Tamil Nadu din zona de sud a tari va fi format din 100 de turbine eoliene. Cu o capacitate totală de 200 MW, acesta va furniza energie ecologica pentru 600.000 de gospodarii.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

Ma intereseaza informatii din locatiile
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.