STIRI DE LA SKODA
08.07.2020

Noii membri ai familiei ŠKODA OCTAVIA

Familia OCTAVIA a fost completata cu versiunile SCOUT si RS
Familia SKODA OCTAVIA

›   ŠKODA OCTAVIA este una dintre gamele de automobile cu cel mai mare succes la nivel mondial, repurtand un volum anual de productie de circa 400.000 de unitati

›   OCTAVIA a reusit deja de 30 de ori sa ocupe locul 1 in topul vanzarilor anuale din Republica Ceha si a urcat in varful statisticilor de vanzare si in Polonia, Austria si Elvetia

›   Cele patru sisteme diferite de propulsie ofera o gama larga de optiuni: benzina, diesel si doua tehnologii hibride

›   Noua generatie EVO 2,0 TDI disponibila in premiera pentru OCTAVIA SCOUT: cel mai puternic motor diesel din istoria OCTAVIA genereaza 147 kW (200 CP) si un cuplu de 400 Nm

 

Mladá Boleslav, iulie 2020 - ŠKODA OCTAVIA este modelul principal, de suflet si de volum, al marcii cehesti, situandu-se in varful topurilor de vanzari din numeroase tari europene. Iar acum, marca a adaugat in portofoliul celei de-a patra generatii OCTAVIA un model SCOUT robust si un model RS sportiv. Electrificand propulsia cu noua tehnologie mild hybrid si cu doua modele hibride OCTAVIA iV plug-in, ŠKODA a redus si mai mult emisiile de CO₂ ale portofoliului OCTAVIA. Versiunile iV ale popularului model pot sa parcurga pana la 60 km fara sa genereze emisii, conform ciclului WLTP. De asemenea, si modelele cu motoare cu ardere interna au fost optimizate in permanenta, fiind acum chiar si mai eficiente. Totodata, ŠKODA a redus emisiile de oxizi de azot ale noii generatii EVO de motoare diesel cu aproximativ 80%, in baza procesului de ”twin-dosing”. Oferind doua variante de caroserie, tractiune fata sau tractiune integrala, transmisie manuala sau DSG, precum si patru variante de propulsie (benzina, diesel, mild hybrid si plug-in hibrid), OCTAVIA are solutia optima pentru fiecare client. Elementul central al sistemului de tractiune integrala disponibil pentru OCTAVIA este un cuplaj multi-disc controlat electronic din a sasea generatie, care, printre altele, este mult mai usor decat predecesorul, datorita actualizarilor tehnice complexe de care beneficiaza acum.

 

Bernhard Maier, Presedintele ŠKODA AUTO, a declarat: ”Noua generatie OCTAVIA este una dintre cele mai importante actualizari de model pe care ŠKODA le implementeaza anul acesta in portofoliul sau si reprezinta o parte importanta a celei mai ample campanii de produs din istoria companiei. Am rafinat chiar si mai mult punctele forte ale modelului  nostru principal si am mers mai departe si in privinta designului, a sigurantei si conectivitatii. Sunt convins ca vom cuceri si de aceasta data din nou inimile clientilor nostri, cu pachetul de ansamblu excelent pe care il oferim.”

 

Povestea de succes a modelului ŠKODA OCTAVIA a inceput in 1959. Fiind al optulea model al marcii de dupa cel de-Al Doilea Război Mondial si a opta ŠKODA echipata cu suspensiile independente ultra-moderne pentru fiecare roata, modelul a fost botezat cu cuvantul ce semnifica ”al optulea” in latina si care a devenit de atunci sinonim cu intreaga marca. In 1961, a urmat prima OCTAVIA COMBI, ce a fost produsa pana in 1971. In total au fost construite 360.000 de exemplare ale modelului OCTAVIA, inclusiv peste 54.000 de autoturisme COMBI. Succesorul modern al primului model OCTAVIA a preluat stafeta in aprilie 1996. Limuzina distinctiva, cu hayonul sau mare, a fost urmata de modelul si mai spatios OCTAVIA COMBI, in martie 1998, ce a avut succes foarte mare mai ales in Europa. Astfel, pana in noiembrie 2010 au fost fabricate 970.000 de limuzine si peste 470.000 de COMBI. A doua generatie a modelului OCTAVIA modern a fost lansata in 2004. Astfel, pana in 2013 au fost fabricate 1,7 milioane de limuzine si 870.000 de break-uri ale acestei generatii OCTAVIA. A treia generatie OCTAVIA a fost lansata in noiembrie 2012 si a fost la randul ei un mare succes, confirmat si de cei 2,5 milioane de clienti care au optat pentru aceasta OCTAVIA pana in primavara anului 2020. Astfel, insumat, din 1959 si pana in prezent, ŠKODA a produs 7 milioane de exemplare ale modelului OCTAVIA.

 

Bestseller-ul popular pe multe piete este produs in cinci tari diferite

Acum, anual sunt produse 400.000 de OCTAVIA, modelul situandu-se in topurile de vanzari ale multor tari. OCTAVIA a reusit de 30 de ori sa ocupe locul 1 in topul vanzarilor anuale de pe piata de provenienta, Republica Ceha si a urcat pe locul unu al statisticilor de vanzare in 7 tari, printre care si in Polonia, Austria, Elvetia si Finlanda. In Germania, care este piata a doua ca volum de vanzare pentru ŠKODA, OCTAVIA a fost deja in mai multi ani automobilul de import numarul 1. OCTAVIA COMBI, care este cel mai bine vandut model break din Europa joaca un rol important in acest sens. Modelul atat de popular international este singurul autoturism ŠKODA produs in 5 tari diferite: Republica Ceha, China, Rusia, Kazahstan si India.

 

O familie numeroasa

La fel ca generatiile anterioare, din gama celei de-a patra generatii fac parte limuzina cu hayonul mare si cu o caroseria a caror forme o apropie foarte mult de un coupe, precum si versiunea COMBI, cu portbagajul de dimensiuni acum chiar si mai generoase (640 l). La un coeficient aerodinamic (cd) incepand de la 0,24 la versiunea limuzina si 0,26 pentru COMBI, OCTAVIA este in ambele versiuni una dintre cele mai aerodinamice masini din lume in acest segment. OCTAVIA SCOUT este disponibila exclusiv in varianta COMBI, oferind in dotarea standard o caroserie cu elemente robuste si un pachet pentru drumuri grele ce ii ridica garda la sol ca dotare standard. Cele doua variante OCTAVIA hibride plug-in poarta emblema iV si genereaza 150 kW (204 CP) si respectiv OCTAVIA RS iV 180 kW (245 CP). Acestei versiuni RS i se alatura si una echipata cu un motor 2,0 TSI de 180 kW (245 CP) si alta dotata cu o unitate 2,0 TDI de 147 kW (200 CP). Cele doua variante OCTAVIA e-TEC sunt echipate cu tehnologie mild hybrid.