1. Noutati
  2. Noua ŠKODA KAROQ: design mai spectaculos si mai aerodinamic
06.04.2022
STIRI DE LA SKODA

Noua ŠKODA KAROQ: design mai spectaculos si mai aerodinamic

De la lansarea pe piata a modelului KAROQ in 2017 si pana acum au fost produse deja peste o jumatate de milion de exemplare KAROQ

Noua ŠKODA KAROQ: design mai spectaculos si mai aerodinamic

›   Limbaj de design ŠKODA si mai rafinat

›   La interior: materiale sustenabile noi si tehnologii moderne pentru un confort si mai ridicat

›   Farurile full-LED au intrat pentru prima data in gama de dotari optionale ale acestui model

›   Gama interesanta de motoare din cea mai noua generatie EVO a Grupului Volkswagen

›   Coeficientul aerodinamic a fost optimizat cu peste 9%, astfel fiind reduse, de asemenea, consumul de combustibil si emisiile de CO2


Mladá Boleslav, 6 aprilie 2022 – Modelul de succes KAROQ beneficiaza de un nou update: ŠKODA a aplicat un limbaj de design si mai rafinat, folosind materiale sustenabile, tehnologii noi si motoare eficiente din cea mai noua generatie EVO. Din 2017, de la lansarea sa in calitate de cel de-al doilea SUV din gama ŠKODA, KAROQ a fost vandut deja in peste o jumatate de milion de exemplare, astfel ca fratele mai mic al SUV-ului ŠKODA KODIAQ s-a impus rapid ca model esential in portofoliul ŠKODA. In prezent, SUV-ul compact este oferit in 60 de tari.


ŠKODA a introdus KAROQ pe piata in anul 2017, ca al doilea model din portofoliul sau de SUV-uri. Cu peste o jumatate de milion de exemplare vandute pana in prezent, KAROQ reprezinta un model de baza al gamei de automobile ŠKODA si a ocupat locul 3 in topul livrarilor modelelor marcii in 2021, pe locul 1 situandu-se OCTAVIA, iar pe locul 2 SUV-ul urban KAMIQ. In prezent, SUV-ul compact KAROQ este oferit in 60 de tari.


Martin Jahn, Membru al Consiliului de Administratie ŠKODA AUTO, responsabil pentru Vanzari si Marketing, a declarat: ”Am lansat KAROQ in 2017, in cadrul campaniei noastre desfasurate in segmentul SUV-urilor. Modelul a scris deja o adevarata poveste de succes si a contribuit semnificativ la cota de 50% detinuta de modelele SUV in totalul cifrelor noastre de vanzari. De la lansare si pana in prezent, am dezvoltat KAROQ si mai departe, oferind clientilor un pachet de ansamblu impresionant, ce include un design fresh, caracteristici aerodinamice optimizate, materiale sustenabile noi, sisteme de asistenta de ultima ora si cele mai noi optiuni pentru infotainment.”


Limbaj de design mai emotional si mai rafinat

Noul KAROQ se caracterizeaza prin limbajul de design emotional al marcii ŠKODA, cu elementele sale cristaline atractive. Printre noile detalii de design se numara si grila ŠKODA de la radiator, ce a devenit acum mai lata si hexagonala, mastile fata si spate cu design nou, precum si farurile LED cu un design mai suplu si incisiv, plus noile blocuri optice spate. Luminile de zi sunt acum divizate in doua elemente si, pentru prima data, KAROQ poate fi echipat si cu faruri Matrix full-LED ca dotare optionala. Coeficientul aerodinamic (cd) de 0,30 inseamna o optimizare de peste 9% a performantelor aerodinamice ale modelului, ceea ce aduce implicit si o reducere a emisiilor de CO₂. Aceasta optimizare se datoreaza, de pilda, noilor jante din aliaj usor cu masti Aero, precum si eleronului mai alungit, aripioarelor laterale de la luneta, precum si scutului ce protejeaza autoturismul pe dedesubt. Iar gama mai ampla de sisteme de asistenta si de siguranta de ultima ora asigura niveluri chiar si mai ridicate de siguranta activa si pasiva.

Image
Image

Decor nou la interior si tapiterii noi, realizate din materiale reciclate si sustenabile

La interior se fac remarcate noile decoruri si tapiterii, ce pot fi realizate optional din materiale deosebit de sustenabile. De exemplu, pentru pachetul ECO, tapiteria va fi realizata partial dintr-un material obtinut din sticle PET reciclate. Printre dotarile optionale menite sa ridice si mai mult confortul ocupantilor autoturismului se numara si iluminarea ambientala cu LED optimizata, iluminand acum si decorul usilor din spate in una dintre cele 10 culori disponibile. Confortul poate fi sporit si optand pentru scaunul ajustabil electric pentru pasagerul din fata, cu functie de memorie. KAROQ facelift este disponibil in versiunile de echipare Active, Ambition si Style, la care se adauga si varianta speciala SPORTLINE. Primul model ŠKODA SPORTLINE a fost o ŠKODA FAVORIT, lansata in 1992, astfel ca acest model derivat special face deja de 30 de ani parte integranta din portofoliul producatorului auto ceh.

Image
Image

Cinci motoare EVO eficiente, cu puteri intre 81 kW (110 CP) si 140 kW (190 CP)

ŠKODA KAROQ facelift poate fi dotata cu unul dintre cele cinci motoare eficiente din cea mai noua generatie EVO a Grupului Volkswagen. Cele doua motoare diesel si trei motoare pe benzina genereaza intre 81 kW (110 CP) si 140 kW (190 CP). Motorul 2,0 TSI de 140 kW (190 CP) este rezervat variantei KAROQ SPORTLINE si este combinat intotdeauna cu tractiunea integrala ce face parte din dotarea standard. Tractiunea integrala poate fi comandata ca dotare optionala pentru motorul 2,0 TDI de 110 kW (150 CP).

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

Ma intereseaza informatii din locatiile
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.