STIRI DE LA SKODA
30.01.2019

Primele schite ale modelului ŠKODA KAMIQ:indicii cu privire la designul noului SUV urban

Premiera pentru ŠKODA: faruri divizate, cu luminile de zi in partea superioara.
KAMIQ

› Schitele designerilor noii ŠKODA KAMIQ releva contururi marcate de forta si noi accente de design
› Premiera pentru ŠKODA: faruri divizate, cu luminile de zi in partea superioara

› Grila distinctiva a radiatorului si garda la sol marita sunt trasaturi specifice modelelor SUV

 

Mladá Boleslav, 30 ianuarie 2019 – ŠKODA ofera prime indicii cu privire la designul noii ŠKODA KAMIQ, dezvaluind doua schite de design. SUV-ul urban marcat de forta si robustete duce mai departe limbajul de design, cu care marca ceheasca inregistreaza deja succese remarcabile. Noul model adauga cateva aspecte noi spectaculoase, inclusiv farurile divizate, cu luminile de zi in partea superioara. Acest detaliu de design este o noutate la ŠKODA.

In partea din fata, aspectul increzator si plin de forta al noului SUV urban ŠKODA KAMIQ este caracterizat de grila lata a radiatorului, cu lamele duble, o caracteristica specifica tuturor modelelor SUV ale marcii ŠKODA. Totodata, grila continua liniile sculpturale distinctive ale capotei motorului. Linia tornado marcanta alungeste vizual automobilul si este in armonie deplina cu linia dinamica a plafonului. Spoilerul argintiu robust din fata subliniaza designul off-road al modelului. In fata atrage in mod deosebit atentia noul design al farurilor LED, compuse din cate doua unitati optice, cu luminile de zi pozitionate in partea superioara, ceea ce este o noutate pentru marca ŠKODA. De asemenea, KAMIQ este prima ŠKODA cu lumini de semnalizare dinamice in fata si in spate. Lentilele farurilor au efecte similare cristalului si, alaturi de LED-uri, accentueaza alura premium a masinii.

Oliver Stefani, Directorul departamentului de Design al marcii ŠKODA explica: „Pentru noul nostru SUV urban, KAMIQ, am implementat o configuratie complet noua pentru faruri. Farurile compuse din două unitati, cu luminile de zi in partea superioara, sunt un element de design inedit la ŠKODA. Aceste faruri confera noului KAMIQ o alura unica si reprezinta o noua interpretare a limbajului de design al SUV-urilor noastre, cu care am repurtat deja succese notabile.”

Proportii echilibrate si design atemporal
Capota inalta si musculoasa a motorului este o componenta importanta a designului profilului. Garda la sol deosebit de inalta, rotile mari si difuzorul subliniaza alura marcată de forta a noii ŠKODA KAMIQ. Proportiile echilibrate, suprafetele clar definite si designul modern, dar totusi atemporal, accentueaza  tinuta dinamica, sportiva, a modelului. Partea din spate marcanta, cu linii clar definite, include o reinterpretare a designului clasic pentru marca ŠKODA, al formei literei C, folosite pentru locurile optice din spate ale tuturor modelelor ŠKODA. Totodata, si aici se remarca, la fel ca si la faruri, forme cristaline, amintind de sticla de cristal de Boemia. ŠKODA KAMIQ este primul SUV din Europa care poarta inscrisul ŠKODA pe mijlocul hayonului, in locul in care celelalte modele au aplicata emblema ŠKODA.

Premiera mondiala a noului model ŠKODA KAMIQ va avea loc la Salonul Auto de la Geneva (5-17 martie 2019).