STIRI DE LA SKODA
30.07.2020

ŠKODA deschide noi drumuri pe teritoriul designului interior cu noile optiuni Design Selection pentru interiorul ENYAQ iV

Interviu pe tema conceptului interior al noului model electric ENYAQ iV, cu Norbert Weber, Directorul departamentului de Design Interior al ŠKODA
ENYAQ iV

›   Interiorul noii ŠKODA ENYAQ iV este inspirat din spatiile de locuit moderne si utilizeaza materiale naturale, fabricate sustenabil si reciclate

›   Premiera mondiala a primei ŠKODA bazate pe platforma modulara de electrificare (MEB) va avea loc in Praga, in 1 septembrie

›   Interviu pe tema conceptului interior al noului model electric ENYAQ iV, cu Norbert Weber, Directorul departamentului de Design Interior al ŠKODA

 

Mladá Boleslav, 29 iulie 2020 – ŠKODA deschide noi drumuri pe teritoriul designului interior, cu noile optiuni pentru interiorul ENYAQ iV, noul model ce va fi lansat in premiera mondiala la inceputul lunii septembrie, la Praga. Interiorul noii ŠKODA ENYAQ iV este inspirat din spatiile de locuit moderne, iar optiunile Design Selection pentru interior utilizeaza materiale naturale, fabricate sustenabil si reciclate. Norbert Weber, Directorul departamentului de Design Interior al ŠKODA, explica intr-un interviu video noul interior al modelului ENYAQ iV, inclusiv cele mai incitante noi aspecte ale sale.

 

ENYAQ iV este primul model ŠKODA construit pe baza platformei modulare electrice MEB (Modular Electric Drive Kit). Care sunt modificarile implementate de ŠKODA la designul interior al acestui automobil absolut nou, in comparatie cu modelele cu motor cu ardere interna?

Norbert Weber: ENYAQ iV este avantajat de platforma MEB cu ampatament lung, care permite un interior foarte spatios, raportat la dimensiunile caroseriei. Podeaua plana, care nu mai are tunelul central pe care il gasim la autoturismele cu motoare cu ardere interna, este un alt factor avantajos in acest sens.  Ne-am folosit de aceste caracteristici arhitecturale pentru a crea un interior care este si mai aerisit din punct de vedere vizual si pentru a genera o senzatie de spatiu si mai amplu. Puteti observa acest lucru de pilda la plansa de bord, care este structurata pe mai multe niveluri.

 

Vorbiti de un nou concept de design interior implementat la ENYAQ iV. L-ati putea descrie mai detaliat?

Weber: Noul concept de design folosit pentru ENYAQ iV combina spatiul generos cu senzatia de ”lounge”. In schimbul liniilor de echipare uzuale si a numeroaselor dotari optionale cu care ne-am obisnuit deja, oferim acum noile Design Selections. ENYAQ iV este primul model pentru care introducem acest sistem. Pachetele acestea se remarca prin similitudinea cu spatiile de locuit, oferind culori si materiale perfect coordonate. Aditional, oferim pachete de optiuni clar structurate, impartite pe diferite teme, plus anumite optiuni separate, disponibile pentru toate modelele. Aceasta inseamna ca le putem oferi clientilor variante clare si simple, dar totusi distinctive si unice.

 

Care sunt cele  mai semnificative modificari la arhitectura interiorului noului ENYAQ iV?

Weber: Aici, faptul ca am putut renunta la tunelul central ne-a deschis numeroase noi posibilitati. In partea frontala am folosit acest spatiu pentru un compartiment aditional de depozitare sub consola centrala, ce este dispusa pe mai multe niveluri. Datorita ampatamentului lung, pasagerii de pe bancheta beneficiaza de spatiu aditional in fata scaunului central, precum si de spatiu neobisnuit de generos la nivelul picioarelor pe scaunele de pe ambele parti. Suplimentar fata de spatiul acesta extraordinar de generos de care beneficiaza pasagerii, ENYAQ iV ofera si o capacitate a portbagajului de 585 litri.

 

Cum ati descrie designul interior al noului ENYAQ iV?

Weber: Clar, aerisit, inovator si sustenabil. Clar pentru ca este atat de simplu de configurat cu noile Design Selections si cu pachetele impartite pe diferite teme si aerisit pentru ca este spatios. Inovator pentru ca ofera dotari si functii precum ecranul central de 13 inchi si noul display head-up, incluzand realitatea augmentata si sustenabil deoarece am folosit materiale naturale si reciclate.

 

Ce culori noi si ce materialele noi si sustenabile sunt folosite in premiera pentru acest automobil?

Weber: Pentru una dintre variantele Design Selection, de pilda, scaunele sunt realizate in proportie de 40% din lana noua si poarta insemnul Woolmark Company. Restul de 60% este poliester reciclat din sticle PET. Sunt tapiterii unice la atingere si asigura un climat placut. Un alt exemplu este pielea, ce este produsa in maniera deosebit de sustenabila, folosind pentru tabacire un extract din frunze de maslin, in loc de substante chimice.

 

Care considerati ca sunt cele mai interesante aspecte ale interiorului modelului ENYAQ iV?

Weber: Mie imi place in mod deosebit bandoul decorativ ce se intinde pe intreaga latime a autoturismului, de la bord la panourile portierelor, amplificand si mai mult senzatia de spatiu generos. Sub display-ul central, acesta copiaza forma grilei caracteristice radiatorului ŠKODA si, de asemenea, serveste ca sprijin pentru mana cand utilizatorul foloseste ecranul tactil. Materialul folosit aici este foarte moale si revine in intregul automobil, dandu-va senzatia ca stati acasa pe canapea.