1. Noutati
  2. ŠKODA Design creeaza deja pentru a zecea oara trofeele Tour de France
08.09.2020
STIRI DE LA SKODA

ŠKODA Design creeaza deja pentru a zecea oara trofeele Tour de France

Trofeul este influentat de cubismul cehesc, dar si de lumea digitala.

Tour de France

› Cupele Tour de France din acest an au din nou un design spectaculos, inspirat din arta prelucrarii cristalului de Boemia

› Trofeul este influentat de cubismul cehesc, dar si de lumea digitala

› ŠKODA Design a preluat inca din 2011 crearea trofeelor pentru castigatorii Tour de France

 

Mladá Boleslav, 7 septembrie 2020 – In 20 septembrie, cand castigatorii Tour de France vor ajunge pe faimosul bulevard Avenue des Champs-Elysées din Paris, vor fi anuntati si castigatorii diferitelor categorii. Anul acesta, ŠKODA Design creeaza deja pentru a zecea oara trofeele Tour de France. Alain Favey, membru al Consiliului de Administratie ŠKODA, responsabil pentru Vanzari si Marketing va inmana cupa castigatorului la puncte.

 

Designerul ŠKODA AUTO, Peter Olah, a explicat: ”Arta traditionala a cristalului de Boemia ne-a inspirat si de aceasta data in conceperea designului trofeelor pentru castigatorii Tour de France. Modelul geometric minimalist da impresia ca trofeul creste din sine insusi. Cream designul cupelor inca din 2011, iar cupele au devenit un simbol reprezentativ al competitiei.”

 

Anul acesta, trofeele cu o inaltime de 60 de centimetri si greutatea de 4 kilograme au fost realizate din sticla verde si sticla incolora, fiind caracterizate de modelul rectangular ce se mareste de jos in sus. Acest design unic a fost inspirat de arta ceheasca a prelucrarii cristalului, dar si de designul digital. Forma obiectului este data de reteaua compusa din numeroasele sale puncte.

 

Pentru finisajele precise ale modelului geometric detaliat au fost necesare mainile experimentate ale artistilor cehi. Rezultatele sunt adevarate opere de arta, iesite din atelierul companiei cehesti Lasvit, care a colaborat in acest sens cu designerul ŠKODA AUTO Peter Olah. Un alt detaliu interesant: cand priviti prin sticla, reflexiile luminii creeaza un spectacol fascinant de linii intersectate, accentuat de interactiunea dintre lumini si umbre.

 

Cea de-a 107-a editie a Tour de France a inceput cu Grand Depart in 29 august, de pe coasta sudica franceza, din Nisa. Cand cei aproximativ 180 de rideri vor trece linia de finish in 20 septembrie, ei vor fi finalizat 21 de etape, parcurgand in total 3.470 de kilometri.

 

ŠKODA AUTO este de 17 ani partenerul principal oficial al Tour de France si in cadrul acestui parteneriat pune la dispozitia organizatorilor turului aproximativ 250 de automobile. De asemenea, ŠKODA sponsorizeaza tricoul Verde pentru castigatorul la puncte.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

Ma intereseaza informatii din locatiile
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.