ACCESORII
06.09.2021

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV

Mobilitate electrica in cea mai eleganta forma
ENYAQ Coupe

›   Versiune noua de caroserie cu un design chiar si mai emotional pentru nava amiral electrica a flotei ŠKODA, ENYAQ iV

›   Trei variante de putere si tractiune spate sau tractiune integrala si caracteristici aerodinamice chiar si mai bune

›   Interior de dimensiuni generoase si variante de echipare Design Selection, inspirate din mediile moderne de locuit


Mladá Boleslav, 5 septembrie 2021 – Dupa lansarea cu succes a modelului ŠKODA ENYAQ iV, marca ceheasca adauga in prima sa gama din segmentul SUV-urilor electrice o versiune noua de caroserie, cu designul si mai emotional. Este vorba de noua ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV, ce are ca trasatura specifica linia descendenta a plafonului. Coeficientul sau aerodinamic (cd) de doar 0,247 este chiar si mai mic decat coeficientul deja excelent de la ENYAQ iV, ceea ce creste eficienta modelului ENYAQ COUPÉ iV si permite o autonomie de peste 535 km conform ciclului WLTP, in varianta cu bateria mai mare. Clientii pot alege dintre cele doua variante de diferite marimi pentru baterie si trei variante de putere cu tractiune fata sau spate. La fel ca la ENYAQ iV, si pentru ENYAQ COUPÉ iV liniile de echipare clasice au fost inlocuite cu optiunile Design Selection. In stilul tipic marcii ŠKODA, spatiul de la interiorul ENYAQ COUPÉ iV este generos, iar capacitatea portbagajului se ridica la 570 l.


Thomas Schäfer, CEO ŠKODA AUTO, a declarat: ”Am reusit un start excelent pe pietele internationale cu nava noastra amiral electrica ŠKODA ENYAQ iV. Acest model a fost foarte bine primit de clientii nostri, astfel ca am inregistrat deja aproximativ 70.000 de comenzi. La inceputul anului 2022 vom extinde gama cu ENYAQ COUPÉ iV, o varianta a SUV-ului nostru electric ce are un design si mai emotional si atractiv, completandu-ne astfel portofoliul in partea superioara a gamei noastre de modele.”


ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV reprezinta o completare excelenta a gamei ENYAQ iV, fiind un automobil deosebit de dinamic, dedicat clientilor care prefera un stil de viata activ. Oferind spatiu generos pentru pana la cinci persoane si o capacitate a portbagajului de 570 litri, este un automobil de familie excelent. Modelul de ultima ora este disponibil in trei variante de putere: ENYAQ COUPÉ iV 60, ENYAQ COUPÉ iV 80, ambele cu tractiune spate si ENYAQ COUPÉ iV 80x cu tractiune integrala. Oferind caracteristici aerodinamice chiar si mai bune decat ENYAQ iV, cu un coeficient aerodinamic de 0,247, coupe-ul cu patru usi este si mai eficient, iar in varianta cu bateria mai mare (sunt disponibile doua variante de baterie, de marimi diferite) si cu tractiune spate, automobilul poate parcurge peste 535 km conform ciclului WLTP. Functia de incarcare rapida ce este inclusa in echiparea standard si asigura timpi redusi de asteptare la incarcarea automobilului. Ecranul tactil central de 13 inchi atrage imediat atentia la interior.


ENYAQ iV: o poveste de succes internationala pentru marca ŠKODA

ENYAQ iV s-a dovedit a fi un succes international imediat,. primul model ŠKODA construit pe baza platformei auto modulare electrice MEB a Grupului Volkswagen fiind apreciat inca de la inceput de experti, reprezentantii media si clienti deopotriva. Cererea depaseste chiar capacitatea actuala de productie a marcii ŠKODA de la unitatea sa de productie din Mladá Boleslav, singura fabrica europeana din afara Germaniei ce produce automobile bazate pe platforma MEB. In urma testelor efectuate de conform programului Euro NCAP (European New Car Assessment Programme - Programul European de Evaluare a Autovehiculelor Noi), modelul a primit punctajul maxim, de cinci stele. Astfel, ENYAQ iV a atins 94% pentru protectia pasagerilor adulti si 89% pentru protectia copiilor, ceea ce reprezinta cel mai bun scor atins vreodata in testele Euro NCAP. ENYAQ iV a fost distins si cu prestigiosul premiu Red Dot pentru designul excelent de produs, precum si cu diferite alte premii acordate de publicatiile de profil din Germania, care este piata europeana de desfacere cea mai mare a marcii. Astfel, de exemplu, cititorii revistei auto motor und sport au votat noua nava-amiral ŠKODA ca fiind cel mai bun SUV/automobil de off-road compact de import in 2021, iar cititorii revistei Auto Zeitung au acordat modelului ENYAQ iV premiul ‘Auto Trophy’, modelul fiind astfel desemnat ca fiind cel mai bun SUV electric de import. In cadrul premiilor ”Cel mai bun automobil cu tractiune integrala al anului”, cititorii Auto Bild Allrad au ales acest model ca fiind cel mai bun automobil de import la categoria ”Automobilelor electrice cu tractiune integrala”. De asemenea, ENYAQ iV a obtinut si titlul ”Cel mai bun SUV electric de talie mare” in cadrul premiilor ”Automobilul electric al anului 2021” oferit de revista auto britanica What Car?. Mai mult, modelul a fost votat si ca fiind cel mai bun automobil de familie, conform paginii web britanice electrifying.com. 


Linii atractive si plafon panoramic vitrat in dotarea standard

Noua ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV se face remarcata printr-un design chiar si mai emotional decat varianta SUV initiala. Plafonul panoramic vitrat ce este inclus in dotarea standard incepe sa coboare usor spre spate de la montantul B. Cu o lungime de 4.653 mm si inaltimea de 1.617 mm, coupe-ul este cu 4 milimetri mai lung decat ENYAQ iV si cu 1 milimetru mai inalt. Ambele modele au latimea si ampatamentul identice, de 1.879 mm si respectiv 2.765 mm, pe cand capacitatea portbagajului coupe-ului, de 570 litri, este aproape la fel de mare ca la SUV-ul ce poate transporta 585 l. Jantele mari din aliaj usor, cu dimensiunile intre 19 si 21 de inchi, accentueaza alura plina de forta a autoturismului. Farurile Matrix full-LED sunt oferite ca dotare optionala. La acestea, fiecare modul contine cate 24 de LED-uri ce pot fi controlate separat si permit celui de la volan sa conduca in permanenta cu luminile de drum activate, fara a-i deranja pe ceilalti participanti la trafic. Blocurile optice spate full-LED sunt, de asemenea, o dotare optionala si au design cristalin si se fac remarcate prin semnatura specifica marcii: litera C inclusa in designul fiecarui bloc optic. In dotarea lor sunt incluse si luminile de semnalizare dinamice. O alta optiune pentru ENYAQ COUPÉ iV este Crystal Face, la care lamelele verticale si decorul orizontal al grilei radiatorului ŠKODA sunt iluminate in maniera spectaculoasa, de 131 de LED-uri. Modulele LED pentru luminile de drum si cele de intalnire de la farurile full-LED Matrix, precum si luminile de zi creeaza astfel impreuna un efect atractiv de animatie.


Optiunile Interior Design Selection

ŠKODA ofera optiunile inovatoare Design Selection si un meniu clar de optiuni pentru interiorul ENYAQ COUPÉ iV. Variantele Design Selection sunt inspirate din mediile moderne de locuit si inlocuiesc liniile de echipare clasice. Stilul, culorile si materialele sunt asortate in maniera rafinata. In configuratia de baza, Design Selection Loft este o varianta moderna, confortabila, ideala pentru familii. Combinatia de gri cu negru este o optiune ce nu va iesi niciodata din moda. Pentru celelalte optiuni Design Selection sunt oferite si diferite materiale ce pun accent in mod special pe sustenabilitate. Astfel, tapiteria de la Lodge Selection, de exemplu, este realizata in proportie de 40% din lana naturala noua si poarta emblema de calitate Woolmark Company. 60% din material este poliester, pentru fiecare set de tapiterie fiind folosite 318 de sticle PET reciclate. Tapiteria din piele in nuanta coniacului de pe scaunele ecoSuite Selection este tabacita intr-un proces ecologic special, folosind extract din frunze de maslin, fara sa fie utilizate chimicale.


Ecran tactil de 13 inchi si gama generoasa de dotari standard

Ecranul tactil central de 13 inchi este un element esential al interiorului, ce poate fi personalizat si da acces la sistemul de infotainment, precum si la toate functiile automobilului. Afisajul Digital Cockpit de 5,3 inchi prezinta soferului cele mai importante informatii, precum viteza, datele calatoriilor, instructiuni de navigatie si informatiile sistemelor de asistenta active. Afisajul optional Head-up Display proiecteaza informatii aditionale in campul vizual imediat al soferului, folosind partial si realitatea augmentata. Gama ampla de dotari standard pentru interiorul ENYAQ COUPÉ iV include si sistemul Climatronic cu reglaje pe 2 zone, sistemul KESSY GO de acces fara cheie si iluminarea ambientala cu LED, ce ilumineaza decorul de la portiere, manerele portierelor, precum si zonele de la picioare, in fata si in spate. Structura clara a optiunilor disponibile include 10 pachete optionale configurate pe diferite tematici. Cele mai multe pachete sunt oferite in varianta de baza si, de asemenea, in varianta mai complexa Plus. De asemenea, sunt oferite si anumite optiuni individuale ce sunt disponibile pentru toate modelele.


Doua optiuni pentru baterie, trei variante de putere si tractiune spate sau tractiune integrala

ŠKODA ofera doua dimensiuni diferite pentru baterie si trei variante de putere pentru ENYAQ COUPÉ iV. Bateriile sunt integrate in podeaua automobilului, conform platformei MEB a Grupului Volkswagen. ENYAQ COUPÉ iV 60 este echipat cu o baterie litiu-ion cu o capacitate totala de 62 kWh, din care pot fi utilizati 58 kWh. Motorul electric genereaza 132 kW* si antreneaza rotile din spate, facand uz de o transmisie cu o singura viteza. ENYAQ COUPÉ iV 80 are, de asemenea, tractiune spate si este pus in miscare de un motor electric de 150 kW*. Echipata cu bateria mai mare de 82 kWh (77 kWh net), datorita coeficientului aerodinamic excelent (cd) de 0,247, aceasta varianta poate parcurge peste 535 km, oferind astfel cea mai mare autonomie din gama aceasta.

ENYAQ COUPÉ iV 80x este echipat cu o baterie mai mare, ce alimenteaza si un al doilea motor electric, de 80 kW, instalat pe puntea fata. Astfel, acest model dispune de tractiune integrala. Impreuna, cele doua motoare electrice genereaza o putere totală de 195 kW**. Folosind un dispozitiv wallbox in curent alternativ, adica un ŠKODA iV Charger, coupe-ul poate fi incarcat complet in 6 pana la 8 ore. ENYAQ COUPÉ iV poate fi, de asemenea, incarcat si de la statiile publice de incarcare rapida, la 125 kW. Dispozitivul optional Universal Charger iV este o solutie mobila cu conectori ce pot fi schimbati in functie de necesar.


* Este posibil ca puterea maxima sa nu fie disponibila integral. Puterea disponibila in diferite situatii de mers depinde de variati factori, precum temperatura ambientala si nivelul de incarcare al bateriei, precum si de temperatura si starea bateriei de inalta tensiune sau de vechimea sa fizica.


** Puterea maxima de 195 kW: puterea maxima a fost calculata conform UN GTR.21 si poate fi accesata timp de max. 30 secunde. Puterea disponibila in diferite situatii de mers depinde de diferiti factori, precum temperatura ambientala si nivelul de incarcare al bateriei, precum si de temperatura si starea bateriei de inalta tensiune sau de vechimea sa fizica. Pentru ca puterea maxima sa poată fi asigurata, temperatura bateriei de inalta tensiune trebuie sa fie intre 23°C si 50°C, iar nivelul de incarcare al bateriei > 88%. Daca nu sunt asigurati acesti parametri, este posibil ca puterea maxima sa nu fie disponibila. Temperatura bateriei poate fi influentata indirect pana la un anumit nivel de sistemul de aer conditionat stationar, iar nivelul de incarcare poate fi ajustat din automobil. Puterea curenta disponibila va fi indicata pe afisajul pentru performantele dinamice. Pentru a menține cât mai eficient posibil capacitatea utilizabilă a bateriei de inalta tensiune, se recomanda ca bateria sa fie in general incarcata pana la 80% daca automobilul este utilizat zilnic (nivelul poate fi schimbat la 100% inainte de calatoriile la drum lung, de exemplu).