1. Noutati
  2. ŠKODA ENYAQ iV aduce o structura noua a gamei de produs si optiuni de echipare Design Selection ce reflectă stilul locuintelor moderne
05.02.2021
STIRI DE LA SKODA

ŠKODA ENYAQ iV aduce o structura noua a gamei de produs si optiuni de echipare Design Selection ce reflectă stilul locuintelor moderne

Interviu cu Kateřina Vránová si Stefan Webelhorst.

ENYAQ

›   Primul model ŠKODA construit pe baza platformei modulare de electrificare MEB a Grupului Volkswagen

›   ŠKODA ENYAQ iV poate fi configurata cu usurinta, in doar sase pasi simpli

›   Intr-un interviu, Kateřina Vránová, cea care conduce departamentul Culori si Elemente de Decor al ŠKODA AUTO vorbeste alaturi de colegul ei, Stefan Webelhorst, despre materialele sustenabile folosite, prezentand si un material video ce explica modul in care poate fi personalizat interiorul automobilului

 

Mladá Boleslav, februarie 2020 – Odată cu ENYAQ iV, ŠKODA AUTO lanseaza si o noua structura pentru gama sa de produse si un concept nou inovator pentru interior, pasind totodata ferm in epoca mobilitatii electrice. Primul model ŠKODA bazat pe platforma modulara de electrificare MEB a Grupului Volkswagen ofera optiunile de echipare Design Selection noi, pentru personalizarea interiorului. Optiunile Design Selection sunt inspirate din mediile de locuit moderne si completeaza liniile de echipare existente. Culorile si materialele sunt perfect coordonate. In interviul redat in continuare, Kateřina Vránová, cea care conduce departamentul Culori si Elemente de Decor al ŠKODA AUTO vorbeste alaturi de colegul ei, Stefan Webelhorst, despre materialele alese, multe dintre acestea fiind naturale, procesate sustenabil sau reciclate si demonstreaza pe baza unui video cat de simplu poate fi configurata noua ŠKODA ENYAQ iV, in doar 6 pasi.

 

SUV-ul 100% electric ŠKODA ENYAQ iV este primul model al producatorului ceh de automobile construit pe baza platformei modulare de electrificare MEB a Grupului Volkswagen si combina tehnologiile inovatoare cu un limbaj de design progresist si emotional. ENYAQ iV este fabricat la unitatea principala de productie ŠKODA, in Mladá Boleslav, Cehia, fiind astfel singurul model bazat pe platforma MEB ce este produs in afara Germaniei. Sistemele de propulsie fara emisii nu sunt singurele aspecte de sustenabilitate pe care ŠKODA AUTO pune mare pret. Astfel, la interiorul modelului ENYAQ iV este folosita, de pilda, pielea tabacita fara chimicale, ci cu un extract din frunze de maslin. Se face remarcata si tapiteria din lana naturala virgina si poliester din sticlele PET reciclate.

 

Amestecul compus in proportie de 60% din poliester reciclat si 40% lana virgina asigura, de asemenea, un climat placut pentru ocupanti. Lana este una dintre fibrele cu cea mai mare capacitate de absorbtie a umezelii si are, de asemenea, efect racoritor, permite trecerea aerului si totodata filtreaza substantele poluante si mirosurile din aer. Lana folosita este testata independent si certificata conform standardelor stricte definite de Woolmark Company. Tapiteria poarta eticheta Wool Blend Performance acordata produselor ce contin intre 30 si 49,9% lana virgina.

 

Noua structura a ofertei este transparenta si clara, cu un total de 12 optiuni Design Selection cu combinatii unice corespunzatoare diferitelor stiluri de viata, de la modern sau premium, la sport. In functie de dimensiunea bateriei, de trenul de rulare si versiunea modelului, clientii pot alege din pana la cinci astfel de combinatii inspirate din mediile de locuit. Optiunile de personalizare sunt grupate in 11 pachete tematice, iar pentru toate liniile de echipare sunt disponibile numeroase functii si servicii aditionale.

 

Care este filozofia din spatele optiunilor Design Selection oferite pentru ŠKODA ENYAQ iV?

Kateřina Vránová: Petru multe persoane, automobilul lor este un loc personal, la fel cum este si locuinta lor. Este un loc unde petrec mult timp si unde isi doresc sa se simta bine, in largul lor. Si la fel cum se intampla si la locuinte, gusturile variaza enorm. Unii clienti prefera o atmosfera moderna si clara, altii prefera exclusivitatea si confortul sau un design deosebit de sportiv. Pentru optiunile Design Selection ne-am inspirat din aceste medii de locuit, pe care le-am transferat la interiorul modelului ENYAQ iV, pentru a extinde senzatia de ”acasa” si in automobil. Echipa noastra a avut mare grija ca materialele si culorile sa se completeze si sa se asorteze perfect. Totul a fost astfel proiectat incat sa sublinieze si optimizeze un anumit stil de viata, fara ca clientul sa fie nevoit sa se preocupe cu combinatia ideala a detaliilor.

 

Ce astfel de stiluri de locuit sunt disponibile pentru ENYAQ iV?

Stefan Webelhorst: ENYAQ iV 50 ofera optiunea Design Selection de intrare in gama, numita Studio, la care forma urmeaza functia, pentru a crea o ambianta curata, neincarcata. Incepand cu ENYAQ iV 60, automobilul este echipat standard cu Design Selection Loft. Acesta reflecta stilul apartamentelor moderne, specifice familiilor tinere. Optiunile Design Selection Lounge si Suite sunt mai exclusive, oferind, de exemplu, tapiterie din piele sau finisaje Piano lucioase. Cele doua variante RS Lounge si RS Suite pentru ENYAQ iV vRS sunt, desigur, deosebit de sportive. Pentru versiunile ulterioare ale modelului, SPORTLINE si L&K, sunt planificate si alte optiuni Design Selection aditionale. Optiunile Design Selection Lodge si ecoSuite sunt preferatele mele.

 

Cum asa? Prin ce se disting aceste doua variante?

Stefan Webelhorst: Materialele sunt alese cu orientare pronuntata spre sustenabilitate. Varianta Lodge ofera in premiera tapiteria realizata in proportie de 40% din lana virgina, fiind astfel distinse cu emblema de calitate Woolmark Company. Restul de 60% al tapiteriei este poliester reciclat din sticle PET. Tapiteria are o suprafata deosebit de placuta la atingere si asigura un climat excelent. Aceasta tapiterie este optiunea perfecta pentru clientii care pun pret atat pe planeta noastra, cat si pe estetica. Optiunea ecoSuite ofera piele in nuanta Cognac, produsa fara utilizarea de chimicale. In schimb, am folosit extract din frunze de maslin pentru tabacire. Aceasta piele este folosita, de asemenea, pentru editia speciala ”Founders Edition” ce va fi fabricata doar în 1895 de unitati, 1895 fiind anul in care a fost infiintata ŠKODA.

 

Alaturi de Design Selection, ŠKODA a introdus si o noua structura a gamei pentru ENYAQ iV. Cum se explica aceasta modificare?

Kateřina Vránová: Dorim sa oferim clientilor un proces cat mai simplu, intuitiv si transparent de configurare a automobilului. Cu aceasta noua structura, noul ENYAQ iV poate fi personalizat in doar sase pasi. Dupa ce clientul a selectat mai intai marimea bateriei si motorul electric dorit, el poate alege optiunea Design Selection preferata si culoarea automobilului, decorul cromat si jantele. Al patrulea pas consta apoi in alegerea dotarilor optionale. Am structurat optiunile pe 11 teme, in pachete optionale, ca de pilda pentru infotainment, sisteme de asistenta, climatizare sau confortul scaunelor. Cele mai multe dintre aceste pachete sunt disponibile in varianta de baza si in varianta Plus. Pasul cinci include diferite optiuni separate disponibile pentru fiecare model ENYAQ iV, ca de pilda carligul de remorcare, pompa de caldura si functia de incarcare rapida la 100 sau 125 kW. Procedura de configurare va fi apoi incheiata cu optiunea de extindere a garantiei si cu pachetele de service pentru intretinere.

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

Ma intereseaza informatii din locatiile
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.