STIRI DE LA SKODA
12.02.2020

ŠKODA ENYAQ: ŠKODA a confirmat  numele primului sau SUV 100% electric

Denumirea isi are radacinile in numele irlandez Enya, ce inseamna ”sursa vietii”
ENYAQ

› Denumirea integreaza litera E, ce sugereaza mobilitatea Electrica si litera Q, specifica tuturor modelor SUV ale marcii ŠKODA

› ŠKODA ENYAQ: denumirea isi are radacinile in numele irlandez Enya, ce înseamna ”sursa vietii”

› Primul model ŠKODA construit pe baza sistemului modular de electrificare (MEB)

 

Mladá Boleslav, 12 februarie 2020 – ŠKODA ENYAQ: acesta este numele primului SUV pur electric al marcii ŠKODA. Automobilul va fi construit pe baza sistemului modular de electrificare (MEB) al Grupului Volkswagen. Odata cu lansarea primului sau SUV pur electric destinat productiei de serie, ŠKODA pune bazele unui nou sistem de stabilire a numelor modelelor sale. Astfel, litera E sugereaza mobilitatea Electrica, iar litera Q este specifica tuturor modelor SUV ale marcii ŠKODA. Odata cu noul ENYAQ, producatorul auto ceh face inca un pas important in noua era a mobilitatii electrice.

 

Denumirea ENYAQ isi are radacinile in numele irlandez Enya, ce inseamna ”sursa vietii”. Enya vine de la cuvantul galez Eithne, ce este sinonim cu esenta, spirit sau principiu. Aceste semnificatii diferite permit perspective diferite. Sursa vietii simbolizeaza intrarea producatorului auto in era mobilitatii electrice, in consens cu mottoul marcii: Pus in miscare de inventivitate - idei ingenioase, inca din 1895. Masina reprezinta un nou inceput si se potriveste, de asemenea, temperamentului modelului ŠKODA ENYAQ, caruia inginerii ŠKODA i-au insuflat pasiune si forta inovatoare. Enya este un cuvant autentic, cu un caracter puternic, viu, un cuvant usor de pronuntat si se potriveste perfect cu inceputul unei noi era pentru istoria de 125 de ani a companiei.

 

ENYAQ continua sistemul bine-cunoscut de definire a denumirilor modelelor ŠKODA
Similar cu SUV-urile ŠKODA de succes, KODIAQ, KAROQ si KAMIQ, ce au denumirile derivate din limba inuitilor ce traiesc in zona de nord a Canadei si Groenlanda, si noul SUV-ul electric ŠKODA integreaza in denumirea sa un cuvant provenit din legendara zona nordica a Irlandei. Aditional, litera E de la inceputul numelui sugereaza mobilitatea electrica. Litera Q de la final face legatura cu celelalte SUV-uri.

ŠKODA ENYAQ este primul automobil ŠKODA din productia de serie bazat pe sistemul modular de electrificare (MEB) al Grupului Volkswagen si unul dintre modelele din seria viitoare de peste 10 modele electrice pe care ŠKODA le va lansa in cadrul brand-ului sau iV pana la finele anului 2022. Pana in 2025, ŠKODA estimeaza ca modelele sale pur electrice si cele hibride plug-in vor totaliza 25% din vanzarile sale. Pana in 2021, marca va investi doua miliarde de euro in dezvoltarea modelelor sale electrice si intr-un ecosistem de ansamblu interconectat pentru solutii de mobilitate moderne si prietenoase cu mediul.

 

Prima imagine a unui detaliu al masinii creste suspansul cu privire la designul noii ŠKODA ENYAQ: in imagine se poate observa inscrisul ENYAQ aplicat pe partea din spate a SUV-ului, care este al doilea model pur electric al marcii, dupa ŠKODA CITIGOe iV.

 

Aflati in Articolul de pe ŠKODA Storyboard ce declara despre ŠKODA ENYAQ Alain Favey, membru al Consiliului de Administratie ŠKODA, responsabil pentru Vanzari si Marketing.