STIRI DE LA SKODA
19.09.2019

ŠKODA la Salonul auto IAA 2019 din Frankfurt

Punctul de plecare spre un viitor electric sustenabil
IAAFrankfurt

›   Lansarea modelelor ŠKODA SUPERB iV si ŠKODA CITIGOe iV marcheaza inceputul unei noi ere pentru ŠKODA

›   Marca intra in era mobilitatii electrice si dezvolta noi solutii de mobilitate, ce sunt reunite in gama ŠKODA iV

›   Nava amiral intr-o noua forma: noul SUPERB SCOUT a fost acum adaugat in familia modelelor SUPERB facelift

›   Au fost lansate si versiunile MONTE CARLO ale modelelor ŠKODA SCALA si KAMIQ

 

Mladá Boleslav / Frankfurt, septembrie 2019 – Anul acesta a fost marcat de prezentarea sub-brand-ului ŠKODA iV si a celor doua modele electrificate ale marcii ŠKODA: ŠKODA SUPERB iV si ŠKODA CITIGOe iV, ce reprezinta inceputul erei mobilitatii electrice pentru producatorul auto ceh. Alaturi de SUPERB iV, care este primul hibrid plug-in al marcii ŠKODA, in gama navei-amiral recent actualizate a marcii a mai fost acum introdus si modelul robust SUPERB SCOUT. Compacta SCALA si SUV-ul urban KAMIQ dispun acum, de asemenea, de o noua versiune: linia de top MONTE CARLO emana lifestyle sportiv, in stilul cu care ne-a obisnuit deja ŠKODA. Toate aceste modele de ultima ora pot fi admirate la standul marcii, A11, pavilionul 3.0, in cadrul Salonului auto IAA 2019, intre 10 si 22 septembrie.

 

Bernhard Maier, Presedintele ŠKODA AUTO, a declarat: „ŠKODA a intrat intr-o noua era a mobilitatii electrice. Inceputul acestei noi ere este marcat de lansarea simultana a doua noi modele: primul nostru model pur electric, CITIGOe iV, cel care reprezinta primul pas al marcii in era mobilitatii electrice si SUPERB iV, primul model hibrid plug-in al marcii. De asemenea, prezentam cu aceasta ocazie cea mai noua editie a navei noastre amiral, modelul SUPERB, care acum beneficiaza de un design si mai rafinat si de noi tehnologii.”

 

Primii pasi in noul viitor sustenabil: sub umbrela noului sau sub-brad ŠKODA iV, compania reuneste dezvoltarile familiei sale de automobile electrificate, cu design emotional atractiv, interior futurist si tehnologie de ultima ora, plus un ecosistem special, dedicat solutiilor avansate de mobilitate. ŠKODA AUTO va investi in total doua miliarde de euro in acest sens, in urmatorii cinci ani. Este cel mai mare program de investitii din istoria companiei.

 

Primele modele electrificate ale marcii: ŠKODA SUPERB iV si ŠKODA CITIGOe iV

ŠKODA SUPERB iV si ŠKODA CITIGOe iV sunt primele modele electrificate din productia de serie, in istoria de 124 de ani a marcii. La inceputul anului 2020, va intra pe piata nava-amiral SUPERB in versiune hibrida plug-in. Modelul va dispune atat de un motor eficient pe benzina, cat si de un motor electric. Impreuna, acestea vor furniza 160 kW (218 CP). SUPERB iV poate parcurge in modul pur electric pana la 56 km, conform WLTP, deci fara a genera deloc emisii. Emisiile mixte de CO₂ se situeaza sub 35 g/km. Cu bateria complet incarcata si cu rezervorul de 50 l plin cu benzina, SUPERB iV poate sa parcurga 930 km fara nicio oprire. CITIGOe iV este primul model ŠKODA 100 electric, ceea ce inseamna ca masina aceasta se poate deplasa fara a genera niciun fel de emisii. Motorul electric de 61 kW asigura performante dinamice si bateria permite o autonomie de pana la 260 km in situatii de condus uzuale*.

*conform normelor ciclului WLTP


 

ŠKODA SUPERB dispune de faruri full-LED Matrix si, in premiera, de o versiune SCOUT

Facelift-ul actual al modelului ŠKODA SUPERB a fost introdus la patru ani de la lansarea celei de-a treia generatii a modelului si beneficiaza de actualizarii subtile ale designului, dar, mai ales, de noi tehnologii. Iar acum, modelul actualizat este oferit, in premiera, si in versiunea robusta SCOUT. Una dintre inovatiile tehnice foarte interesante sunt noile faruri full-LED Matrix. Printre premierele ŠKODA se mai numara noua generatie de motoare 2,0 TDI EVO ce furnizeaza 110 kW (150 CP), tempomatul predictiv si functia Emergency Assist pentru soselele cu mai multe benzi (incepand cu mijlocul anului 2020). ŠKODA SUPERB SCOUT este oferita exclusiv in varianta COMBI si asigura combinatia perfecta intre eleganta modelului break multifunctional, avantajele familiei SUPERB si calitatile necesare in off-road, precum optimizari ale caroseriei, tractiune integrala si un pachet pentru drumuri grele, ce creste garda la sol. Modelul poate fi comandat doar cu unul dintre cele doua motoare de top ale gamei: 2,0 TDI de 140 kW (190 CP) sau 2,0 TSI de 200 kW (272 CP). Functia de selectare a modului de condus Driving Mode Select dispune in acest caz de modul aditional special pentru Off-road. Controlul dinamic al sasiului este o dotare optionala.

 

MONTE CARLO: versiune noua pentru modelele ŠKODA SCALA si KAMIQ

Marca ceheasca isi extinde gama MONTE CARLO, oferind aceasta versiune acum si pentru modelele sale SCALA si KAMIQ. Aceste modele omagiaza succesul marcii ŠKODA in domeniul raliurilor, beneficiind de detalii sportive finisate in negru, plus o gama mai bogata de dotari. Versiunile speciale sunt disponibile cu oricare dintre motorizarile oferite si pentru intreaga gama a modelelor de baza si vor fi lansate la finele acestui an.