STIRI DE LA SKODA
26.04.2021

ŠKODA publica schitele de design exterior ale noii FABIA

Premiera mondiala a noii ŠKODA FABIA va avea loc in luna mai a acestui an.
FABIA

› A patra generatie a popularului model va fi mult mai mare si va avea un design si mai expresiv

› Farurile si blocurile optice spate rafineaza designul si beneficiaza de tehnologie avansata

› Premiera mondiala a noii ŠKODA FABIA este planificata pentru luna mai a anului 2021
                  

Mladá Boleslav, aprilie 2021 – ŠKODA AUTO starneste si mai mult interesul pentru a patra generatie a modelului sau FABIA, publicand primele schite oficiale de design. Populara compacta a producatorului auto ceh va fi mult mai mare, mai dinamica si mai expresiva decat predecesorul sau de succes. Trecerea la platforma modulara transversala MQB-A0 a Grupului Volkswagen a permis noi proportii si a creat si mai mult spatiu pentru pasageri si bagaje. Printre detaliile incitante aditionale se numara farurile cu design taios si blocuri optice spate cu LED. Premiera mondiala a noii ŠKODA FABIA va avea loc in luna mai a acestui an.

 

Doua dintre schitele de design arata clar liniile clare, moderne si dinamice ale noii

ŠKODA FABIA. A patra generatie va fi cu 111 milimetri mai lunga si cu 48 milimetri mai lata decat modelul predecesor. Este pentru prima data cand FABIA este construita pe platforma modulara transversala MQB-A0 a Grupului Volkswagen. Astfel creste spatiul pentru pasageri si a fost posibila, de asemenea, adaugarea a 50 de litri la capacitatea portbagajului. Schita ce prezinta vederea frontala diagonala ne arata in premiera farurile si grila ŠKODA lata a radiatorului, ce are un look sportiv, dar elegant, cu cadrul cromat si lamele negre. Jantele mari accentueaza la randul lor alura plina de forta a modelului.

 

Eleronul alungit are aripioare si este instalat la nivelul plafonului, permitand caracteristici aerodinamice excelente, impreuna cu oglinzile exterioare optimizate aerodinamic si cu diafragma ajustabila a prizei de aer din bara frontala.

 

Celelalte schite ne permit sa ne facem o impresie mai clara asupra noilor unitati de iluminare ale modelului ŠKODA FABIA. Modulele seamana cu blocuri de gheata la farurile cu design taios si tehnologie full-LED, ce se extind pana la grila ŠKODA a radiatorului. Luminile de zi in forma de L sunt, de asemenea, vizibile. Elementele cristaline specifice marcii ŠKODA pot fi si ele identificate in grafica blocurilor optice spate, ce au un design deosebit de subtire si vor fi disponibile si in varianta full-LED.

 

Prima generatie a modelului ce a fost prezentata si in varianta COMBI in 2000 a fost produsa in 1,79 milioane de exemplare. A doua generatie a fost prezentata la Salonul Auto de la Geneva in 2007 si a gasit 1.704.000 de cumparatori. A treia generatie lansata in 2014 a continuat povestea de succes si a devenit al doilea cel mai popular model ŠKODA dupa OCTAVIA, de pilda in 2019. Volumul total de productie de 4,7 milioane FABIA a fost surclasat doar de OCTAVIA.